image

Okullarda seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler gibi derslerin tercih süresi 19 Şubat günü sona eriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, velilere, süre dolmadan tercihlerini yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Konuşmasında seçmeli derslerin önemine dikkat çeken Çaplık, seçmeli derslerin tamamının bir Müslümanların yoğun yaşadığı Türkiye'de asli ders olarak verilmesi gerektiğini belirtti.

Çaplık, "Gelecek eğitim-öğretim yılı için seçmeli derslerin son tarihi 19 Şubat'tır. Bu tarih gelmeden önce bütün duyarlı velilerimizden Eğitimciler Cemiyeti olarak şunu istiyoruz: Çocuklarımıza seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmelerini özellikle tavsiye ediyoruz." dedi.

"DİNDAR BİR TOPLUM İSTİYORUZ"

Dindar bir toplum istediklerini vurgulayan Çaplık, "Çocuklarımızın aynı zamanda erdemli, ahlaklı birer fert olabilmeleri için Kur'an eğitiminin, Peygamber Efendimizin hayatının şart olduğunu ve kendi ibadetlerini nasıl gerçekleştireceklerine dair temel dini bilgiler derslerinde bunların zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu derslerin seçiminin çok önem arz ettiğini ve herkesin bu hususta duyarlı davranarak bir an önce bu derslerin seçimi noktasında harekete geçmelerini ve sonuna kadar da bunun takipçisi olmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

"ÜÇ DERSİ SEÇEREK ÇOCUKLARINIZA, GELECEĞİNİZE YATIRIMDA BULUNUN"

Halkın Müslüman olan bir ülkede Kur'an-ı Kerim'in, Siyer-i Nebi'nin ve temel dini bilgilerin zorunlu olmasını olması gerektiğine işaret eden Çaplık, "Bu derslerin gelecek süreçte eğitim ve öğretim yılında zorunlu hale getirilmesi en büyük temennimizdir. Zira bu temel dini bilgilerin Kur'an-ı Kerim'in ve Siyer-i Nebi'nin eğitiminin eksik kaldığı süreçlerde çocukların kesinlikle maneviyatız bir şekilde yetişeceklerini düşünüyoruz. Bu da bizim en büyük sıkıntımız olacaktır. Bu çerçevede olaya baktığımızda Eğitimciler Cemiyeti olarak bütün vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz: Herkes kendi çocuğuna özellikler bu üç dersi seçerek bu hususta çocuklarına, geleceklerine yatırımda bulunsunlar." ifadelerini kullandı. RECEP FIRAT

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *