image

Belde ile Çamlıtepe mahallelerini birbirinden ayıran raylarda herhangi bir alt geçit ile hemzemin geçidin olmaması olası kazalara davetiye çıkarıyor. DSİ'nin sulama kanalı ile demiryolu arasında kalan mahalleli, çözüm yerine çözümsüzlük geldiğini belirtti.

Mahallelerinin kurulduğu günden bu yana aynı sorunu yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, alt geçit talebinde bulunduklarını ve birkaç yıldır başlatılıp durdurulan projenin devam ettirilmesi talebinde bulundu. Mahalle sakinleri, ancak var olan kaçak geçişin de kapatılarak mahallelinin tamamen mağdur edildiğini ifade etti.

Yaşananlara tepki gösteren Çamlıtepe Mahalle sakinlerinden Abdulmenaf Işık, "Yaklaşık 4 senedir burada yaşıyoruz. Bizim mahallenin bir tarafı DSİ kanalı öbür tarafımız Devlet Demiryolları. Biz çıkmaz bir sokaktayız. Bu mevcut yolu da vatandaş kendi imkânlarıyla yapmış. Yaklaşık 50 bin kişi buradan yararlanıyor. 3 seneden beridir belediye TPAO bulvarından buraya bir yol yapacak. Yapılacak yol çevrecilere takılmış. O çevreciler de kimdir bilmiyoruz. 50 ağaç için bizi çıkmaz sokakta bekletiyorlar. Bize bir yol imkânı vermiyorlar. Kaldı ki ağaçlar kesilmeden taşıma yapılabilir." diyerek belediyeye çağrıda bulundu.

"VATANDAŞLAR DEMİRYOLU İLE DSİ KANALI ARASINDA MAHSUR KALMIŞ"

2016'dan beri bu yol ile uğraştıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Şafi Solmaz, "Şimdiye kadar sayın valimiz olsun sayın belediye başkanımız olsun ve diğer yetkililer olsun herhangi bir teşebbüste bulunmadılar. Bir çalışma yapılıp yarıda bırakılmış. 270 metre yolu açtılar projeyi yarıda bıraktılar. Kaçak hemzemin geçidi de kaza olduğu gerekçesiyle kapandı. Devlet Demiryollarıyla DSİ kanalı arasındaki üçgende vatandaşlar mahsur kalmışlar. Bir hastalık durumunda Bölge Hastanesine ve diğer hastanelere ulaşımı kısıtlıdır. Yetkililerden bu yolların açılmasını ve yarım kalan projenin tamamlanmasını istiyoruz. TPAO bulvarına doğru giden 4050 ile 4002'nci sokağın geri kalan 230 metrelik yolun açılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"YOL KAPATILDIĞI İÇİN MAĞDUR OLUYORUZ"

Çanlıtepe Mahallesinde ikamet eden öğrencilerden Emre Dursun, "Şehit Halis Ömer okulunda okuyorum. Evim bu mahallede ve servis beni almaya gelirken yolun kapatılmış olması beni ve diğer öğrencileri mağdur ediyor. Yol kapatıldığı için mağdur oluyoruz. Bu mahallenin bir çıkışı var o da çok dolanıyor. Yolun kapatılmasından dolayı okula geç kalıyorum. Yolun bir an evvel açılmasını talep ediyorum. Alternatif yolların açılması gerekir. Acil bir durumda hastaneye gitmek zordur." şeklinde konuştu.

Mecburen bu mahalleye girdiğini ancak nereden çıkış yapacağını bilmediğini belirten İdris Toparlı, "Alternatif bir yol olsa hepimiz seviniriz. Kısa yoldan çocuğumu almak için döndüm de şu an nereden çıkacağımız bilemiyorum." diye tepki gösterdi.

"BELEDİYENİN BİR ALTERNATİF YOL YAPMASI LAZIM"

Okuldan eve geldiğini ancak arabasıyla eve geçemediğini belirten Abdulsamet Karaca, "Karşı tarafta mahsur kaldım. Bundan dolayı evime ulaşamıyorum. Arabamı bir yere bırakıp yürümek zorunda kalacağım. Belediye bunun için bir alternatif yol yapması lazım. Hem TPAO bulvarına giden yol hem de bir alt geçit projesi olmasına rağmen bununla ilgili herhangi bir gelişme yok. Bu kaçak geçiş yerine alternatif yol yapılmadığı için buradaki binlerce aile mağdur durumdadırlar. Burada ilkokuldan ortaokula ve ana sınıftan liseye bir sürü okul olmasına rağmen çocuklar eve ulaşmakta, servise binmekte büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır." dedi.

Çocuğunu haftada iki gün hastaneye götürmek zorunda olan bir mahalle sakini çok mağdur olduğunu ve bu yola bir an evvel çözüm getirilmesini beklediğini söyledi.  AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *