image

İkinci el eşya alacaklara önerilerde bulunan spotçu Muhammed Furkan Koç, ikinci el piyasasının zor günler geçirdiğini belirterek, ikinci el eşya alıcılarının nelere dikkat etmeleri gerektiğini gazetemize aktardı. Vatandaşların fiyatları ne olursa olsun ikinci el yerine sıfır ürün tercih ettiğini belirten Koç, daha çok öğrenci ve ilimize süreli gelen memurların ikinci el eşya tercih ettiğini söyledi.

“İŞLER OLDUKÇA DURGUN”

İkinci el piyasasının oldukça durgun olduğunu söyleyen Koç, “sıfır ürünlerin fiyatları son 2 senede oldukça arttı fakat vatandaşlarımız sıfır ürün almakta ısrarcı. Ayrıca Suriyelilerde spot işine girmeye başladılar ve dengeyi bozabiliyorlar bazen. Bizler daha çok ev eşyaları satıyoruz, insanlar burada çok temiz az kullanılmış ürünler bulabiliyor. Böylece sıfır ürüne daha fazla para vermekten kaçınıp, tasarruf edebiliyorlar. Bizden genellikle öğrenciler, ilimize belirli bir süreliğine gelen memurlar alışveriş yapıyorlar. Bundan birkaç sene öncesine kadar Suriyelilerde oldukça alışveriş yapıyorlardı. Şimdilerde ise onlarda spotçu dükkânı açmaya başlamışlar. ” İfadelerini kulandı.

VATANDAŞ İKİCİ EL ALIRKEN DENELERE DİKKAT ETMELİ

Vatandaşın dikkat etmesi gereken hususlara değinen Koç, “Vatandaş ikinci el alırken birçok konuda dikkat etmeleri gerekiyor. Öncelikle ürünün dışında bir hasar var mı diye kontrol etmeleri gerekiyor. Dışında bir hasar varsa o üründen kaçınmaları gerekiyor. Ayrıca elektronik ürünlerde satıcıdan 2 haftalık bir garanti almaları iyi olabilir çünkü bazı ürünleri eve götürdüğünüzde hemen arızalanabiliyor. Vatandaş bir ürünü alırken satıcıdan garanti almaları çok önemli, satıcının kefil olduğu ürünler daha sağlam olur. Bunlara dikkat ederlerse bir sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *