image

Batman merkezde bulunan Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde açılan özel Kur’an-ı Kerim Sınıfı’nda öğrenim gören öğrencilere medrese usulü mukabele yaparak Kur’an-ı Kerim öğrenip başarılarını artırıyor.  
İmam hatip müfredatıyla beraber fen ve sosyal bilimler müfredatında eğitim gören öğrenciler hocalarının yardımıyla birçok dalda başarı gösteriyorlar. İmam hatipli gençler, açılan Hacı Şehriban Görken Kur’an-ı Kerim Sınıfı’nda aldıkları Kur’an eğitimi bilgilerini katlıyor.
Okullarının başarısını ve eğitim kaliteleriyle ilgili bilgi veren Batman Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Çelik, yaptıkları birçok yenilikle imam hatiplerin eğitim kalitesini katladıklarını söyledi.
"OKULUMUZ BÜNYESİNDE FEN VE SOSYAL BİLİMLER MÜFREDATINA GÖRE EĞİTİM VERMEKTEYİZ"
Çelik, "Batman Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 2 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olarak seçildikten sonra okulumuz bünyesinde işlediğimiz müfredat fen ve sosyal bilimler liselerinin uyguladıkları müfredattan öğrencilerimize eğitim vermekteyiz. Bunun yanında diğer okullardan daha fazla spor, sanat ve farklı etkinlikler yaptırıyoruz. Okulumuz proje okul seçildikten sonra diğer imkânlarla beraber normal Anadolu Lisesi ve diğer imam hatiplerden bir adım daha öndeyiz. Burada öğrencilerimizi akademik olarak yetiştirmekle beraber birçok spor dalında hem il hem bölge genelinde müsabakalara katılacak şekilde öğrencilerimiz hazırlanmaktadır." dedi.
"ÖZEL BİR ORTAMDA VERİLEN KUR’AN-I KERİM DERSİNE KARŞI İLGİNİN ARTIĞINI GÖRÜYORUZ"
Okullarında açılan özel Kur’an-ı Kerim sınıfı öğrencilerin başarısını katladığının altını çizen Çelik, "Okulumuz bünyesinde hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Hacı Şehriban Görken Kur’an-ı Kerim Sınıfı’nda öğrencilere Kur’an-ı Kerim dersi ayrı bir ortamda verilmektedir. Medrese usulüne benzer her bir öğrencinin masasında mikrofon olacak şekilde kendi Kur’an-ı Kerimi okuyacak dersini alacak. Öğrenciler hocalarının nezaretinde özel bir ortamda Kur’an-ı Kerim Sınıfı’nda ders gördükleri için Kur’an-ı Kerim dersine karşı ilginin artığını görüyoruz. Kur’an-ı Kerim sınıfıyla beraber özel tarih sınıfı, matematik sınıfı, özellikle Arapça ve İngilizce sınıflarında öğrencilerimiz tamamen o dersin görselleriyle süslenmiş bir ortamda ders görmektedirler. Bu da öğrencilerimizin derse olan ilgisini ve okula olan bağımlılığını artırmaktadır." şeklinde konuştu.
"İMAM HATİPLİ BİR HUKUKÇU OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
Öğrencilerden Mervan Barış Ekinci, "Biz imam hatipliyiz Kur’an ve Arapça derslerini görüyoruz. Anadolu liseleri o dersleri görmüyor. Dini bilgiden eksik kalıyorlar. Bu yüzden imam hatipli olarak ayrıcalıklarımız var. Anadolu liselerinin gördüğü dersleri bizde görüyoruz. Ben büyüyünce hukukçu olmayı düşünüyorum. İmam hatipli bir hukukçu olmayı düşünüyorum. ‘İmam hatipler bir yere gelemez’ denilen algıları kırmak istiyorum. Tüm olumsuzlukları aşarak hukukçu olmayı düşünüyorum. Bir hukukçu olarak İslami davaları savunacağım. Kimsenin İslam’a leke atmasına izin vermeyeceğim. Biz burada sadece dini dersler tek değil spor aktivitelerimiz var. Okullar arası müsabakalara gidiyoruz. Diğer okullardan farkımız ise proje okuluyuz hem sosyal hem de fennin müfredatını burada görüyoruz." diye konuştu.  
"DİNİ DERSLER YANINDA FENNİ DERSLERİNİ DE GÖRÜYORUZ"
İmam hatiplilerin çift kanatlı bir kuş olduklarını bir kanatlarında dini dersler öbür kanatlarında fenni derslerin olduğunu belirten öğrencilerden Ahmet Tarık Nasıroğlu, "Kur’an-ı Kerim sınıfında ders görmemizin sebebi Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) oluşturduğu sohbet halkaları Kur’an halkaları gibi oturma düzenimiz var. Mukabele sünnetinde öyle olduğu için böyle yapıyoruz. Halka şeklinde oturmamızın güzelliği hoca hepimizi görüyor. Nasıl okuduğumuzu ne yaptığımızı görüyoruz. Okulumuzun adı fen ve sosyal bilimler proje okulu imam hatip olduğu için temel dini bilgiler derslerini alıyoruz. Dini dersler yanında fenni derslerini de görüyoruz. Bir kuş tek kanadıyla uçamaz. Bir kanadı fenni dersler öbür kanattı ise dini derslerdir. Dini dersler olmasa insanlar yaptıkları işlerde hileye kaçarlar. Okulumuzun şehir merkezine uzak olması dezavantaj ama fenni ve dini derslerimizin dışında spor dallarıyla da ilgileniyoruz. Spor aktivitelerini yapabileceğimiz almalarımız var." ifadelerini kullandı. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *