image

Durmaz yaptığı açıklamada Batman’da işsizliğin Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu, bunun için de Batman’a hükümetin pozitif ayrımcılık tanıması ve yeni iş alanlarının açılması hususunda özel sektör yatırımcısını desteklemesi gerektiğini vurguladı.
“KARŞILIKSIZ İYİLİK YAPAN KADİM BİR KÜLTÜRÜN SAHİPLERİYİZ”
Ayırım gözetmeksizin ve herhangi bir çıkar, menfaat beklemeksizin hizmetlerini sürdürmeyi hedeflediklerini aktaran Durmaz, “Siyaset anlayışımızın öncelikleri arasında, mükâfatı sadece Allah’tan bekleyip halka ve hakka hizmet etmek yer alıyor. Bizler hayatımızın her anında toplumun selameti için karşılıksız iyilik yapan ve her daim kötülüklere karşı bir mücadele iradesi ortaya koyan kadim bir kültürün sahipleriyiz. Bu kadim kültür bize bireysel ve toplumsal sorun ve sıkıntılar için çok mükemmel ve nebevi bir bakış açısı sunuyor. Meseleler, bu bakış açısıyla ele alındığında inanıyoruz ki sorunlar kısa sürede çözüme kavuşacak, hizmette denge sağlanacak, gelir dağılımındaki adaletsizlik ortadan kalkacak ve böylece refah tabana yayılacaktır. İşte gayemiz budur. Var gücümüzle bu gaye için mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.
“ANLAYIŞIMIZDA HER ŞEY İNSAN İÇİNDİR”
Bütün çalışmalarında insan ve adalet merkezli düşündüklerini vurgulayan Durmaz, “Bizim anlayışımıza göre her şey insan içindir. Cenabı Allah insanı yarattıktan sonra bütün kâinatı ona müsahhar ve hizmetçi kılmış, dünya ve içindeki her şeyi onun ihtiyaçları için var etmiş ve hizmetine sunmuştur. Dolayısıyla bizce her şeyin insanın hizmetine sunulması gerekir. Anlayışımıza göre devlet ve kanunlar insana hizmet için vardır. Devlet kurumlarında bulunan memurlar ve yöneticiler, hizmet erleridir. Bu hizmet erleri, görevlerini yerine getirmekle mükelleftirler. Bu görevler yerine getirilirken ayırım gözetilmemeli, mutlak surette adalet esas alınmalıdır. Herkes, devletin imkânlarından ve yerel idarenin hizmetlerinden eşit ve adilce faydalanmalıdır.” diye konuştu.
“ÖZEL SEKTÖR YATIRIMCISI CİDDİ BİR ŞEKİLDE DESTEKLENMELİDİR”
Çalışmalarında son dönemlerde yapılan zamlardan dolayı vatandaşların ve üreticilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını ve çok sayıda işsiz gencin olduğunun ortaya çıktığını belirten Durmaz, “Bilindiği üzere ilimizde işsizlik oranları yüksektir ve bu oranlar Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Buna mukabil iş alanları ise yetersizdir. Gençlerimizin istihdam edileceği iş alanlarının çoğaltılması için hükümetin ilimize pozitif ayrımcılık yapması, yatırımlar konusunda ilimize öncelik tanıması ve yeni iş alanlarının açılması hususunda özel sektör yatırımcısını ve girişimcileri ciddi bir şekilde desteklemesi gerekir.” MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *