image

Beşiri’de anne kız tek başına yaşayan aile yolu olmayan evlerine girip çıkmakta zorlanıyor. İddialara göre Bağdu Mahallesi Bağlar Caddesi 3 numarada bulunan evlerinin önündeki Kardeş Apartman’ın bahçesinin yol geçmesi gereken alanı işgaliyle beraber evlerinin dört bir yanı kapanmış ve yol yapılması gereken yere yol yapılamamış. Evlerinin önü bataklıktan ibaret olan anne Perişan Toğrap (55) ‘Hastalık durumunda ambulans gelemiyor evden çıkamıyoruz, bataklıktan geçmek ve bu büyük tepeyi aşmak zorundayız kazma küreğimiz hazır her seferinde farklı bir yerden geçiş yolu açmaya çalışıyoruz ve en ufak yağışta eve hapsoluyoruz.’ Dedi.
Yolu olmayan evde ayrıca elektrik direği bahsedilen bataklığın üzerinde ve zemini aşınmış durumda. Elektrik direğinin, kaçak olduğu iddia edilen bahçedeki ağaçların içinden geçtiğini ve her an yangın tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirten anne Toğrap yetkililerden konuyla ilgili yardım istiyor.
Annesiyle aynı evde yaşayan kızı Işık Toğrap (20) gerekli mercilere daha önce başvuruda bulunduklarını fakat verilen sözlere rağmen 2 senedir bir sonuca ulaşılamadığını belirtti. Toğrap; ‘2 yıldır belediyeye başvurmaktayız fakat durumda bir değişiklik olmadı. Kaymakam Bey’e de durumu anlattık yapılacağını söyledi. Fakat henüz bir gelişme olmadı. Yaklaşık 20 metre cadde yapılması gereken bölge işgal edilmiş ve evimizin önü kapanmış durumda.” açıklamalarında bulundu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *