image

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin “zam” beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Dövizle birlikte artan zamlar ve yükselen enflasyon karşısında emeklilerin aldıkları maaşın yeterli olmadığını söyleyen Ekmen, tüm emeklilerin eşit ve adil bir şekilde maaş alması gerektiğini belirterek, yetkililerden emeklilerin geçinebilecekleri, onurlu bir hayat sürdürebilmelerine yönelik ücretin ödenmesi talebinde bulundu.
Açlık, yoksulluk sınırına bakıldığı zaman bir emeklinin en az 3 bin lira alması gerektiğini ifade eden Ekmen, seyyanen zam istediklerini kaydetti.
“HAYAT ŞARTLARININ STANDARTLARINI YAKALAMAK GEREKİYOR”
Emeklilerin mevcut maaşlarıyla geçinemediklerini söyleyen Ekmen, “Genel anlamda baktığımız zaman emeklilerimizin almış olduğu ücret şu andaki koşullarda yeterli değildir. Bunun makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor. Hayat şartlarının standartlarını yakalamak gerekiyor. 6 ayda bir enflasyon farkı olarak emeklilerimize yansıyan bir ücret ödemesi var. Fakat bu kalemlerin çoğu bizi temsil etmeyen kalemlerdir. Asıl enflasyon bizim evde yaptığımız masraflardır. Yani, mutfak, gıda, giyim, sağlık, barınma ve bunlara benzer giderlerdir. Bunlara baktığımızda enflasyonun daha yüksek olduğunu apaçık görüyoruz.” dedi.
“ONURLU BİR HAYAT SÜRDÜREBİLMEMİZE YÖNELİK ÜCRETİN ÖDENMESİNİ İSTİYORUZ”
Emeklilerin genel anlamda sıkıntı içinde olduklarına işaret eden Ekmen, “Emekliler ortalama standartların altında bir ücret alıyorlar. Biz bu ücretin komple bütün emekliler için makul bir seviyeye çekilmesini istiyoruz. Siyasilerden emeklilerimize geçinebilecekleri, onurlu bir şekilde hayat sürdürebilmelerine yönelik ücretin ödenmesini talep ediyoruz. Biz bu ülkeye çalıştık. Vergilerimizi ödedik, primlerimizi yatırdık, zor şartlarda çalıştık, ülkenin her karış toprağında bizim alın terimiz var. Bu yüzden emekli olduktan sonra da bizim normal insanca yaşayabileceğimiz bir hayatın olması gerekiyor. Bu da maaşlarımızın belli bir seviyeye getirilmesiyle mümkündür.” ifadelerini kullandı.
 “HERKESE EŞİT VE ADİL ZAM İSTİYORUZ”
Emeklilerin maaşlarının eşit olması gerektiğini ifade eden Ekmen, “Tüm emeklilerimizin 3 bin lira alması gerekir. Birilerine az bir ücret, birilerine daha fazla ücret eşit ve adaletli değil. Yüzdelik zam yapıldığı zaman az alan yine az alıyor, normal alan da bu sefer daha fazla alıyor. Yüksek maaş alanlar zamdan daha fazla yararlanıyor. Dolayısıyla biz seyyanen zam istiyoruz. Herkese eşit ve adil zam istiyoruz. Eğer verilecekse seyyanen zam verilmesi lazım. O da bütün emekliye eşit bir şekilde yansıyacak zammın olması lazım.” şeklinde konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *