image

Sason ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan Tekevler (Gûndênû) köyünde yaşayan ve yaşları bir ile 10 arası değişen 5 çocuk babası Ergün Yar’ın (39), çocuklarını derenin karşısına geçirmek için sırtlaması görenleri duygulandırdı.
Baba Yar, köy ve Sason merkezi arasından geçen Sason Çayı’nda köprü olmadığı için okula giden 3 çocuğunu her gün Sason Çayı’ndan tek tek sırtında taşıyarak karşıya geçiriyor.
Yaz kış demeden çocuklarını sırtlayan baba, çocuklarının eğitimlerinin aksamaması için büyük fedakârlık gösteriyor.
"EĞİTİM ÖĞRETİM HAKKI SASON ÇAYI'NA TAKILMAKTADIR"
En küçük çocuğu anasınıfına, diğer çocukları ise 3 ve 4’ncü sınıfa gittiğini belirten Baba Yar,  “Günde 12 defa çocukları sudan geçiriyorum. Mahallemizde 10 hane ev var. 7 veya 8 öğrenci merkezdeler. Durumları iyidir. Kiralık ev tutmuşlar. Mahallede maddi durumu en düşük aile benim. Çok zor durumdayız. Sason, 1945’ten şimdiye kadar 73 yıldır belediyedir. Gelen gideni aratıyor. Çocukların okuma ve eğitim hakkı var. Eğitim öğretim hakkı Sason Çayı'na takılmaktadır. Yetkililer, Allah (celle celaluhu) rızası için yardım etsin. İnanmayan varsa da gelip baksın. Hiç kimse çıkıp aksini iddia edemez." ifadelerini kullandı.
Fedakâr Baba Yar, yetkililerin bir an önce mahallelerine yakın bir köprü yapılması talebinde bulundu.
4’ncü sınıf öğrencisi Cuma Yar, “Her gün okula gitmek için babamızla evden çıkıp çay kenarına gidiyoruz. Babam eğitimimiz aksamasın diye beni ve kardeşlerimi sırtında taşıyor. Mahallemize yakın bir yerde en azından bir asma köprü yapılmasını istiyoruz." dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *