image

BAMMED( Batman Medya Mensupları Cemiyeti), Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. BAMMED Başkanı M. Salih Özcan ve yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Aydın ile M. Fatih Akgül’ün gerçekleştirdikleri ziyarette emeklilerin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
BELEDİYEYİ BİR BUÇUK SENE BEKLEDİK
Ziyaret esnasında emekliler için yapacakları yeni TOKİ konutlarının durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Ekmen, belediyeye sitem ederek belediye tarafından sürecin geciktirildiğini söyledi. Ekmen, “Malumunuz daha önce yaptığımız konutların tümü bitti ve hak sahiplerine teslim edildi. 1733 konut çalışmamızı bitirdik, şimdi bir çalışmamız daha var bununla ilgili. Bir arazi aldık 2015’in sekizinci ayında TOKİ başkanının bana vermiş olduğu vekâlet doğrultusunda hazine arazilerinin devrini aldım ve TOKİ’ye başvuru yaptım. Şuanda da aldığımız arazilerin tapuları elimizde, biz bu tapuları TOKİ’ye devrettik ve şuanda mevcut parsellerin tamamı TOKİ’nin yanında. Fakat 1 buçuk sene belediyeyi bekledik, oysa belediye başkanımızın emeklilere bakış açısı çok iyi, bize yardımcı oldu. Sorun belediye ile TOKİ başkanlığı arasında.” Dedi.
ŞUAN ÇEVRE BAKANLIĞINDA DOSYALARIMIZ DURUYOR
Belediye ve TOKİ arasındaki sorunun emeklilere yansıdığını belirten Ekmen, “Emekliler de iki eklem arasında kalıyor, biz bunun düzeltilmesini de istiyoruz. TOKİ’deki yetkili bana sen bana yazı yaz ben bunu çevre bakanlığı ile çözeyim dedi, biz de yazımız gönderdik kendilerine teşekkür ediyoruz. Yazı gittikten bir ay sonra imar palanı ile ilgili eskiden il ve ilçelerde mülkiye alımları eğer yerel yönetimlere bağlanmıştı. Şimdi yeni yasa ile direk olarak çevre bakanlığına bağlandı. Biz erken davrandık ve şuan çevre bakanlığında dosyalarımız duruyor.” İfadelerini kullandı.
 PROJENİN HIZLANDIRILMASI BATMAN HALKININ YARARINA
Projenin hızlandırılmasının Batman halkının yararına olacağını vurgulayan Ekmen, “ Ben bu konu ile ilgili yetkilileri aradım ve önümüzde seçimlerin olduğunu, seçimler gelmeden bu projeye başlanılması gerektiğini beyan ettim. Hem siyasetleri için iyi olacağını, hem de halka hizmet konusunda iyi olacağını söyledim. Benim siyasi partilerden, STK’lardan ve basın mensuplarından istediğim bu konutlara destek çıkılması. Bu konutlar yapılmaya başlarsa işsizlik oranında da azalma olur, esnafımız da kazanacak, evi olmayan ev sahibi olacak. Dolayısıyla herkesin buna bir katkı sunması gerekiyor. Bu katkı özellikle iktidar, valimiz, yerel yönetimlerdir. Bu konuda Batmana bir yatırım yapılmak isteniyorsa, bu az bir yatırım değil. Biz bir yere kadar başarabiliyoruz ama herkesten yardım bekliyoruz.” Açıklamasında bulundu. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *