image

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, merkez mahallelerdeki sorunları tespit edip çözüme kavuşturmak için başlattığı "Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" adlı projesindeki bir diğer çalışmasını kamuoyuyla paylaştı.
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz yaptığı açıklamada, çalışma yapılan Gap, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallelerinde tespit edilen sorunları başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaşıp çözüme kavuşmasını talep etti.
Durmaz, halkın sorun ve sıkıntılarının çözüme kavuşması için her ay düzenli olarak merkez mahallelerle çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunlar
Çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunlar başlıklar halinde şöyle sıralandı:
Gap Mahallesi
-Mahallede alt yapı kanalizasyon sorunu var. İhtiyacı karşılayacak çalışmaların yapılması mahallelinin beklentileri arasındadır.
-Mahallede taziye evi ihtiyacı bulunuyor. Taziye evi için uygun olabilecek bir arsa belediyeden talep edilmiş. Mahalleli, arsanın verilmesi durumunda projenin hazır olduğunu ve giderlerin karşılanacağını ifade ediyorlar.
-Mahallede lise yok, nüfusu çok olan mahallede ihtiyacı karşılayacak bir okulun yapılması isteniyor.
-Son dönemlerde mahallede hırsızlık vakıalarında artış yaşanmıştır. Vatandaşlar, ilgili birimlerin gerekli tedbirleri almadığından şikâyetçidir.
Şirinevler Mahallesi
-Birçok mahallemizde olduğu gibi bu mahallemizde de uyuşturucu sorunu vardır. Mahalleli, kimi okul bahçelerinde gençlerin açıktan uyuşturucu kullandıklarını ve kimselerin karışmadığını ifade ediyorlar. Uyuşturucu ile mücadele doğru yöntemlerle yapılmadığı müddetçe sorun kalıcı olarak çözüme kavuşmaz. O yüzden bu sorunun doğru yöntemlerle çözülmesi gerekiyor.
-Artan hırsızlık olaylarına karşı bazı noktalara mobese kameraların konulması vatandaşların talepleri arasındadır.
-Mahallenin kimi cadde ve sokaklarında asfalt, aydınlatma ve kaldırım sorunu mevcuttur, mahalle içindeki bazı yollar çok bozuktur.
-Park, bahçe ve yeşil alan eksiği bulunuyor.
-Su ve elektrik kesintilerinden dolayı vatandaşlar şikayet ediyorlar.
-Tapu sorunu olduğu için kaçak yapılar ve çarpık yapılaşma çok fazladır. Bunun için de şehir imar planında yeni bir düzenlemenin yapılması ve tapu sorununun çözülmesi gerekiyor.
Cumhuriyet Mahallesi
-Mahallede taziye evi ihtiyacı vardır. Mevcut taziye evi, şuanda komşu Şirinevler mahallesiyle birlikte kullanılıyor.
-Çok sık elektrik kesintileri yaşandığı konusunda vatandaşlar tarafından şikâyet ediliyor.
-Su kesintileri yaşanıyır, bu da vatandaşların mağduriyet yaşamasına sebebiyet veriyor. Bu konudan dolayı vatandaşlar rahatsızdırlar.
-Park bahçe ve yeşil alan eksikliği mevcuttur.
-Mahallede, çocuklara yönelik park ihtiyacı bulunuyor.
-Mevcut parkların temizliği düzenli olarak yapılmıyor, temizliği daha sık aralıklarla yapılmalıdır.
-Sokakların dar oluşu, yaşamı olumsuz etkiliyor. Sokak ve kaldırımlarla ilgili araç ve yayaların geçişini rahatlatacak yeni bir projenin hayata geçirilmesi, vatandaşlarımızın talepleri arasındadır.
-Ne yazık ki birçok mahallemizde olduğu gibi bu mahallemizde de vatandaşlarımız uyuşturucu konusundan muzdaripler. Uyuşturucu tacirleri, çok rahat bir şekilde çocuk ve gençlere ulaşıyor. Uyuşturucuyla mücadeleye ara verilmeden devam edilmesi gerekiyor. Bu illete bulaşan gençler için açılan tedavi merkezlerinin sayısı ve kapasitesi artırılmalıdır. Bu konuda özel ekipler oluşturulmalı ve bu ekipler tarafından bağımlı olan gençlerin tedavi olmaları için çalışmalar yapılmalıdır. RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *