image

İlhan Kuş’un annesi Gevriye Kuş, 19 yıldır yaşadığı sıkıntıları paylaştı.
“FETÖ’CÜ HÂKİMLERİN VERDİĞİ CEZALAR GEÇERSİZ SAYILSIN”
Yaşadıkları sıkıntı ve çileleri anlatan Kuş, oğlunun Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi iken yakalandığını belirtti. Kuş, "Gözaltındayken oğluma günlerce işkence ettiler. Tutuklandığında cezaevine ziyarete gittiğimizde yürüyemiyordu. Oğlum tam 19 yıldır cezaevindedir. Bir Malatya, bir Gümüşhane, bir Osmaniye bu şekilde cezaevi cezaevi dolaştırdılar. Ben de hasta oldum, kalp krizi geçirdim. Kalbimden ameliyat oldum. Bende şeker, tansiyon çıktı. Zaten babası kalp krizi geçirip vefat etti. Ben hep çile çekiyorum. Ağlamadığım bir an yok, artık bu zulüm yetmez mi?" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Yaşadıkları haksızlıkların FETÖ komplosu olduğunun ortaya çıktığını işaret eden Kuş, FETÖ terör örgütü üyesi olmakla yargılanan hâkimlerin verdiği kararların geçersiz sayılarak oğlunun serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.
“AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNİN AĞABEYİMLE İLGİLİ YENİDEN YARGILANMA TALEBİ UYGULANMIYOR”
İlhan Kuş’un kardeşi Sezai Kuş ise yargı sistemindeki hukuksuzluklara dikkat çekti. Abisinin İslami hassasiyetinden dolayı yakalandığını ve 19 yıldır zulüm gördüğünü söyleyen Kuş, ayrıca abisiyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu yeniden yargılanma hakkının Türkiye’de uygulanmamasının hukuksuz olduğunu belirtti. Bu konuda verdikleri tüm dilekçelere ret cevabı geldiğini dile getiren Kuş, “Biz af değil yeniden yargılanma hakkı talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *