image

Programa İl Müftüsü Turgut ERHAN, Gercüş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mevlüt ŞEKERCİ, İlçe Müftüsü Fazıl SARAÇ, Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı İsmail KORUYAN, Kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Müftüsü Fazıl SARAÇ’ın açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Turgut ERHAN, 4-6 Yaş Kuran Kurslarının önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kurs eğitim öğretime başladı.
Bir milletin geleceğinin yeni yetişen evlatlarını milli, manevi duygularla mücehhez hale getirerek yetiştirmesine bağlı olduğunu söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Çocuklarımız bizler için cennet çiçeği, gönül meyvesi ve dünya hayatının süsüdürler. Evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmekte anne babanın ve bu konuda kafa yoran, zihin yoran, bunu kendisine vazife addedip atanmış değil adanmış görevlilerin en ulvi vazifesidir. Bunların yetiştireceği ve geleceğe hazırlayacağı nesillerle geleceğimiz parlak olacaktır.” Dedi.
 
Çocuklarımızı kendi yaşadığımız zamana göre yetiştirmememiz gerektiğini vurgulayan İl Müftümüz ERHAN, “Hz.Ali (r.a.)’nin ifade ettiği gibi onların yaşayacakları dönemlere uygun bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Eğer biz evlatlarımıza özellikle doğru bilgiyi küçük yaşlarda verebilirsek, evlatlarımızın geleceği parlak, bizim de aydınlık olacaktır. Çünkü küçükken öğrenilenler taşa yazılan oyma yazılar gibidirler. Hiçbir zaman akıldan ve zihinden çıkmazlar. Ama büyükken öğrenilenler su yüzüne yazılan yazılar gibidirler. Bu yüzden 4-6 yaş eğitimi oldukça önemlidir. Biz burada vatanına, milletine, devletine, geleceğine sadık ve bunu en güzel şekilde özümsemiş nesiller yetiştirmek için çaba ve gayret sarfediyoruz.” Dedi.
 
“Bizim örneğimiz, önderimiz,  rehberimiz Kur’an ve Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)’dır.” diyen İl Müftümüz ERHAN, “Bu iki önderden örnekten başka da örneğe rehbere de ihtiyacımız yoktur. Kuranı-ı Kerime baktığımız zaman Yüce Rabbimiz bir evladın nasıl yetiştirilmesi gerektiğinin ipuçlarını örnekliği ile bize zaten sunuyor.

RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *