image

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftasında başlatılan Gezici Müze etkinlikleri devam ediyor.

Şimdiye kadar Gercüş, Beşiri, Hasankeyf, Kozluk ve Sason ilçelerine bağlı 9 köy okulunda çocukları müze ile tanıştıran Gezici Müze, öğrenciler tarafından beğeni topladı. Merkeze bağlı  Zorköy İlkokulunda gerçekleştirilen etkinliklerde 2 uzman arkeolog ve bir görsel sanatlar öğretmeni görev yaptı.

Etkinliklere Animasyon filmi ile başlanıp günümüzden 10 bin yıl önce insanların yaşayış şekli anlatılırken, yapılan sunumlarla günümüze kadar medeniyetlerin geçirdiği değişimler öğrencilere aktarıldı.

Müzeden götürülen imitasyon eserleri büyük merakla inceleyen öğrenciler, arkeologlar tarafından verilen bilgileri pür dikkat dinleyerek,  10 bin yıl önceki yaşamdan günümüz teknolojisine gelişi öğrenerek tarihi bir serüvene yelken açtılar. Öğrenciler, günün sonunda Gezici Müze etkinliklerinde akıllarında kalan soyut düşünceleri, Görsel Sanatlar öğretmeni Fatma Gördük eşliğinde resim çalışması yaptılar.

TÜBİTAK’ın Batman ilinde desteklediği 'Hayallerimi Resmediyorum' Projesi Gezici Müze ile birlikte bu hafta Zorköy ilkokulunda etkinliklerde bulundu.

Etkinlikler hakkında kısaca bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, "Batman Müzesi’ne ulaşamayan öğrencilerimizi müze ile tanıştırmak İçin gezici müzemiz köyleri ziyaret ediyor. Öğrencilere hizmeti ayaklarına kadar götürüyoruz.  Hem velileri hem de öğrencilere müze kültürünü kazandırıyoruz. Çevrelerindeki tarihi mekânlara sahip çıkmaları hususunda önemli görevlerinin olduğunu hatırlatıyoruz." dedi. Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *