image

Son zamanlarda fiyatları dudak uçuklatan sebze fiyatlarının, ihracatın çok fazla yapılmasından olduğunu belirten manav Eyüp Varçın, özellikle domates fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Sebze fiyatlarının yerli mahsulün toplandığında düşeceğini söyleyen Varçın, " Son günlerde sebzelerdeki fiyat artışı beklenmedik bir şekilde arttı. Bu tabi hem esnafı hem de vatandaşı etkiledi." dedi.

VATANDAŞ DOMATES ALAMIYOR 

Domates fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşların domates alamadığını belirten Varçın, "Domatesin kilosu Batman genelinde 5 TL. Bu yüksek fiyat karşısında vatandaş domates almaktan çekiniyor. Eskiden kasa ile sattığımız domatesi şimdi gram ile satıyoruz. Yerli mahsulün toplanması ile birlikte fiyatların yarı yarıya düşeceğini umuyorum. İnşallah önümüzdeki ay domatesin fiyatı 2 TL'ye kadar düşecek." diye konuştu.

BİBER 8 TL'DEN 1,5 TL'YE DÜŞTÜ

Biberin fiyatının beklenmedik bir şekilde düştüğünü söyleyen Varçın, " Son zamanlarda biberin fiyatı 8 TL idi. Fakat beklenmedik bir şekilde fiyat 1,5 TL'ye düştü. Bi zde vatandaş ta bu duruma az da olsa sevindik. Çünkü vatandaş evine ne domates, ne biber, ne de patlıcan götüremiyordu." ifadelerini kullandı.

MEYVE FİYATLARI SEZON BAŞINDA PAHALI OLACAK

Meyve fiyatlarının sezon başı olduğundan dolayı pahalı olacağını söyleyen Varçın, " Sebze fiyatları düşer, fakat meyve fiyatları sezon başı olduğu için artar. Çünkü sezon başında mahsul az olur. Son zamanlarda salata 4.5 TL'den 75 Kuruşa düştü. Domates, 5 TL'den 2 TL2ye kadar düşmesi bekleniyor. Biber, 8 TL'den 1.5 TL'ye düştü. Patlıcan, 6 TL'den 1.5 TL'ye düştü." diye konuştu.

Yurtdışında yapılan domates festivallerine dikkat çeken Varçın, "Yurtdışında yapılan domates festivaline tonlarca domates gönderiliyor. Bu domatesler orada harap oluyor. En azından memleketimizde kalsın vatandaş yararlansın." ifadelerini kullandı. Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *