image

 

Şengal’de ve Rojava’da IŞİD’den kaçan mültecilerin bir kısmı PKK/HDP tarafından organize edilen provokasyonlarda ve Diyarbakır’da kurban eti dağıtan gençlere yönelik katliamda kullanıldı. PKK/HDP’lilerin “Bunlar IŞİD taraftarlarıdır” diyerek kandırdıkları bazı mülteciler ile Kobani’de IŞİD’ten kaçan YPG’lilerin de yer aldığı saldırılarda 6 genç; boğazları kesilerek, yakılarak ve kurşunlanarak katledildi.
Kürtlerin yaşadığı bölgeler başta olmak üzere, Türkiye genelinde iç savaş provaları yapıldı ve ağır tahriklerde bulunuldu. Bu amaçla Kürdistan’da daha önce görülmemiş bir şekilde organize olan PKK/HDP’liler en vahşi yöntemlerle halka, siyasi parti  ve STK binalarına, işyerlerine, kamu binalarına, vatandaşların araçlarına, Kur’an kurslarına ve camilere saldırdı.

 OLAYLARDA YARALANAN 70 KİŞİ KOBANİLİ VE ŞENGALLİ

HÜDA PAR’a, İslam STK’lara ve halka yönelik saldırılar sırasında vatandaşların kendilerini savunmaları neticesinde yaralanan 70 Kobanili ve Şengalli mülteci, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ildeki bazı hastanelerde tedavi edildi. İddialara göre, olaylar sırasında yaralanan çok sayıda mülteci de HDP’li belediyelere ait bazı merkezlerde tedavi edildi. 

HASTANE KAYITLARI İHANETİ BELGELİYOR

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ildeki bazı hastanelerde alınan kayıtlarda, kentte saldırıların ve olayların şiddetli şekilde yaşandığı 7-8-9 Ekim tarihlerinde yabancı uyruklu bu kişilerin yaralanarak hastanelere kaldırıldığı dikkat çekiyor. Söz konusu Kobanili ve Şengalli kişilerin vatandaşların kendilerini savunmaları ya da polisin müdahalesiyle yaralandıkları göze çapıyor. Mültecilerin tüfek, pompalı tüfek sert cisimlerle darp edilerek yaralanması bu kişilerin Diyarbakır’daki saldırılarda PKK/HDP tarafından kullanıldığını kanıtlıyor. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *