image

 

 

PKK’li çetelerin Kobani direnişine destek bahanesiyle şehri yağmalaması, her tarafı yakıp yıkması en çok esnafı vurdu. İş yerlerinde büyük maddi hasar oluşan esnaf bu zararı telafi etmekte zorlanıyor. Zararlarının karşılanması için sigortaya başvuran esnaf sigorta şirketlerinden olumlu cevap alamıyor. Bazı sigorta şirketleri, olayların yoğun yaşandığı bölgelerde "yangın" teminatlı poliçelerini kesmeyi durdurdu.

TEDİRGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kendi imkânlarıyla iş yerlerini alış-verişe hazır hale getirmeye çalışan esnafın tedirgin bekleyişi sürüyor. Çünkü sokağa çıkma yasağı bitse bile olaylar durmuş değil. Özellikle geceleri sokaklara inen saldırganların iş yerlerine tekrar saldırabileceklerinden korkuluyor. Esnaf emniyetten gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor.

BELEDİYE ORTADA YOK

VALİLİKLER ZARARI ÖDEME KONUSUNDA TALİMAT ALDI

İş yerleri zarar gören esnafa belediyeden herhangi bir destek gelmezken, şehirdeki yıkıntılar ve çöp yığınlarını temizlemek konusunda bile belediye vurdumduymaz bir tavır içinde. Öte taraftan iç işleri bakanlığı valiliklere gönderdiği talimatla esnafın zararlarının ödenmesini istedi.

BAZI İŞ ADAMLARI BATMAN’I TERKETMEYE HAZIRLANIYOR

 

Gazetemize açıklamalarda bulunan fabrikatörlerden K.T, “ İş yerleri zarar gören bazı büyük yatırımcı ve mağaza sahipleri Batman’daki yatırımlarından vazgeçip şehri terk etmeyi düşünüyorlar.” dedi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *