image

 

 

Türkiye genelinde PKK/HDP’li  çetelerin IŞİD’in Kobani’yi ele geçirmesini bahane ederek  yaptığı katliamları, araçları yakması, evlere, işyerlerine saldırması, İslami STK’lara, partilere yaptığı saldırıları ile ilgili görüşünü aldığımız Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bu kişilerin Müslümanları hedef aldıklarına dikkat çekti.

Halkın canının, çeteler tarafından 90’lı yıllar gibi tekrar  katledilip, mallarının  talan  edildiğini belirten Kılıçarslan, “Uzun zamandır ölümler olmadığı için bu halk, biraz olsun huzur bulmuştu. Bu 3 gündür çeteler, Kobani’de katliam yapıldığı bahanesiyle bu memlekette katliam yapıyor ve malları talan ediyorlar. Hatta IŞİD’ten 100 kat daha fazla Kürt halkına zulüm yapıyorlar. Milyon TL değerinde bu halkın malı gitti ve kurumlar zarar gördü. Çeteler tarafındna çoğu vatandaşın dükkanı yağmalandı, evleri, işyerleri talan edildi ve bazılarının da çocukları katledildi. Bu halk bunları hak etmiyor.” dedi. 

“BU İNSANLARIN DAVASI KÜRTLERİN DAVASI DEĞİL, İNANÇSIZLIĞIN DAVASIDIR.”

Kürtlerin haklarını savunduklarını iddia edenlerin öldürmek, yakıp ve yıkmakla kimsenin hakkını savunamayacağını ifade eden Kılıçarslan,“Hakkı savunmak, başkalarının haklarını ellerinden almak, kişiyi Müslüman Kürttür diye öldürmek, tesettürlüdür diye öldürmek değildir. Müslümanları katledip, komünizmi halkın arasına sokmak, hakkı savunmak değildir. Kürtlerin hakkını savunduklarını iddia ederek bu kaç günde Müslüman Kürtlere yapılan zulmün haddi hesabı yoktur. Bu insanların davası halkın davası değil, Kürtlerin davası değildir. Asıl davaları komünizmin, inançsızlığın davasıdır. Bu yüzden sadece Müslüman olmayan kişilere sahip çıkıyorlar. En basit örneği ise savaştan kaçan Ezidi’lere sahip çıktıkları örneğidir. Çünkü bunlar da Kürt’tü ama Müslüman değillerdi. Esad’tan yüzbinlerce insan kaçtı geldi fakat Müslüman oldukları için sahiplenmediler ve yardım etmediler. Yine çünkü bunlar Müslümandı.” diye konuştu.


“SIRF DİNDAR OLDUKLARI İÇİN CANİCE KATLEDİYORLAR”
Müslümanları katleden kişilerin sadece küfre hizmet ettiklerini vurgulayan Kılıçarslan,“Bu kişiler dindar kişilerin dışında tüm dinsiz kişilerle dostturlar. Bu insanlar dindar Kürtlere hainlik ediyorlar. 90’lı yıllarda da bu kişiler yine Müslümanları hedef almışlardı. Bizler halkın huzuru bozulmasın diye Müslümanlara itidal çağrısında bulunduk. Ama şimdi ise bu halkın canı, malı gitti. Eğer ki bu olaylar bu şekilde devam ederse, 90’lı yıllar gibi yine zararı bu kişiler ve halk görecektir. Bizler bunların tekrar olmasını istemiyoruz. Bu kişiler 90’lı yıllarda bir yaşındaki çocukları dahi öldürüyordu ve bugün yine ellerinden gelse öldürecekler. Bu kişiler, suçsuz insanları sırf dindar oldukları için canice katlediyorlar. Bu insanlığa sığmaz.” şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİN DÜKKÂNINI TALAN EDEREK, CANINA KASTEDEREK HAK SAVUNULMAZ”

 


“Kendi halkına zarar vermek, canına kastetmenin adı yoktur.” diyen Kılıçarslan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:“Eğer ki gerçekten bu halkı düşünüyorlarsa, bu halkın huzurunu bozmasınlar. Eğer ki bu insanların dinine karşı bir düşmanlıkları varsa, bu insanlar zorla akidelerini değiştirmez. Öldürerek kimsenin düşüncesi başa gelmez. Zararlı çıkacak yine onlar olacaktır. Çünkü Allah, kendi dinine sahip çıkanlara yardım edeceğini söylüyor ve kendisine karşı gelenleri de rezil edeceğini belirtiyor. Şerefli ve izzetli olanlar dindar, namuslu Kürtlerdir. Milletin dükkânını talan ederek, canına kastederek hak savunulmaz. Bu düşünceleri bizler kesinlikle onaylamıyoruz ve tasvip etmiyoruz. Yine Allah’tan ricamız, insanların huzuru bozulmasın diye bu insanların akılları başlarına gelmesidir. Artık insanların canına kastetmesinler, Müslümanların dinlerine karşı gelmesinler ve bu akıl almaz olaylardan derhal vazgeçsinler.” İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *