image

Muhabbet kuşları satan petshop işletmecileri Ali Yalçın ile Erdal Demir, Kur'an-ı Kerim'den bir sureyi mealiyle birlikte ezberleyen çocuklara muhabbet kuşu hediye ederek örnek bir kampanyaya imza attı.

"Sureni ezberle muhabbet kuşunu al" şeklinde isimlendirdikleri kampanya hakkında bilgi veren Ali Yalçın, çocukların sokaklarda ve internet kefelerde zamanlarını boşa geçirdiklerinden dolayı çok üzüldüğünü ve bir nebzede olsa çocukların hayatına yön verebilecek bu kampanyayı başlattığını söyledi.

Çocuklara bir sure ezberletmeye vesile olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Yalçın, "Sure ezberleme kampanyamızda ilk meyvemizi aldık. Değerli bir kardeşimiz geldi. Kevser süresini anlamıyla beraber okudu. Kuşu kafesiyle beraber hediye verdik." dedi.

Yalçın, "Günümüzde çocuklarımız genelde tablet, internet ve televizyon gibi gereksiz şeylere aşırı derecede bağlıdır maalesef. Bu kampanyamızın amacı da çocuklarımıza faydalı şeyler öğretmektir.  Rabbim nasip ederse bu güzel işin devamını getireceğiz. Buradan anne babalara da tavsiyem, çocuklarımıza faydalı şeyler öğretelim. Çocuklarımız günün tamamını televizyon, internet ve bilgisayarla geçirmesin. Peygamberimizin hayatı, Allah'ın kelamları gibi faydalı şeyleri çocuklarımıza öğretmeye çalışalım." diye konuştu.

Petshop işletmecisi Akif Kaplan da Ali Yalçın'ın yapmış olduğu kampanyaya destek amacıyla muhabbet kuşunun yanında yem ve gaga taşı hediye ettiklerini söyledi.

Ezberlediği sure için kuş almaya hak kazanan çocuklardan Hudalfa Gün, "Kur'an-ı Kerimi okudum. Kevser süresini ezberledim. Onun için kuşçu amca bana kuş hediye etti." diyerek sevincini dile getirdi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *