image

Çalıştay  dün saat 10.00'da bir otelde Batman Valisi Ahmet Deniz, Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 26 kurum amiri ve öğretmenlerin katılımıyla başladı.

Batman Valisi Ahmet Deniz ile İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından birere konuşma yaptıktan sonra mevcut durum analizi yapıldı.

"BATMAN'DA 21 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BULUNMAKTA"

Batman'daki verilen mesleki ve teknik eğitimin yatırımları hakkında bilgi veren Kurtaran şunları kaydetti: "İlimizde mesleki ve teknik eğitimi genel müdürlüğü bağlı 16'sı resmi 5'şi özel olmakla birlikte toplamda 21 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bulunmaktadır. Bu okullarımızda 27 alan ve 38 dalda toplam 12 bin 166 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bunun yanı sıra ilimizde yapımı devam eden ve toplamda 108 dersliğe tekabül eden 5 mesleki ve teknik lisemiz bu okullara ait toplam 400 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz, 2 spor salonu ve 7 atölyenin yapımı da devam etmektedir. Bu velilere baktığımızda mesleki teknik eğitimin yaygınlaşmasında ziyade buğun bizim temel önceliğimiz mesleki eğitimin niteliğini artırmak olmuştur."

Türkiye'nin başarabilmesi için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğuna değinen Vali Ahmet Deniz de, "Eğitimde başarılı olan ülkelerin niteli eğitime sahip olan ülkelerin çok daha başarılı olduklarını görüyoruz. Çünkü eğitimde başarı demek bilgiye hâkim olmak demektir. Bilgiye hâkim olmak demek, teknolojiye hakim olmaktır. Bilgi ve teknolojiyi elinde bulunduran ülkelerde diğer ülkelere kıyaslanmayacak derecede mesafeyi acıyor. Çünkü çağımız çok hızlı bir değişim ve dönüşüm çağındayız. Nitelikli eğitim, nitelikli insan gücü demek, nitelikli işgücü demek ve nitelikli üretim demek. Bu da yetişmiş insan gücüyle yapılır." şeklinde konuştu.

"155 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPAN ÜLKEYİZ"

Vali Deniz, "Acımasız bir rekabet çok salıklı bir şey değil, ama dünya öyle bir dünya işte. Kendi açımızdan baktığımız zaman Türkiye ayakta duracaksa ki durmalı. Birçok saldırılar var. FETÖ, PKK ve DEAŞ hepsi birleşmişler arkasındaki güçlerde belli. Onları tek tek saymaya gerek yok. Bir taraftan da onu da başaramadılar ekonomi olarak saldırıyorlar. Bu saldırılar 20-30 yıl önce 200-300 milyon dolar bizi perişan ederlerdi ama 20 milyar doları bastılar salladılar ama bir şey olmadı. Demek ki üretiyoruz artık. 155 milyar dolar ihracat yapan ülkeyiz. Bizim ülkemiz için yeterli değil. Çünkü bir hedefimiz hayalimiz var. Bu coğrafyada eğer huzurlu yaşayacaksak, güçlü olacaksak üretmek zorundayız. Hem de kaliteli üretmek zorundayız. Katma değeri yüksek üretim üretmek zorundayız. “diye konuştu.

İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *