Gercüş'ün köylerinden gelen bir grup vatandaş Batman İl Özel İdaresi bahçesinde basın açıklaması yaparak köylerinin yol sorunlarının çözülmesini istedi. Yaklaşık 10 yıl önce bölgeye taşındıklarını belirten vatandaşlar, aradan geçen süreye rağmen sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını söyledi. Yol sorununu kendi imkânlarıyla çözmeye çalıştıklarını ifade eden köylüler, kendi paralarıyla ekskavatör kiralayarak yol açmaya çalıştıklarını dile getirdi.
İl Özel İdaresi ve ilgili kurumlara defalarca başvurduklarını belirten vatandaşlar, kendilerine çeşitli tarihlerde sözler verildiğini ancak bugüne kadar kalıcı bir çalışma yapılmadığını iddia etti.

“Köyümüze ambulans gelemiyor”
Vatandaşların en büyük endişelerinden biri ise sağlık hizmetlerine ulaşım. Köy yolunun durumundan dolayı ambulansların yerleşim yerlerine ulaşamadığını belirten köylüler, geçtiğimiz yıl yaşanan bir olayda yaralanan bir vatandaşı traktörle taşımak zorunda kaldıklarını belirtti.
Bir vatandaş yaşadıkları olayı şöyle aktardı:
“Köyümüze ambulans gelemiyor. Geçen sene yaralımız oldu. Yaralımızı kendi sırtımızla ve traktörle Kantar köyüne kadar götürdük. Oradan ambulansa teslim edip hastaneye yetiştirdik. Böyle bir durumda insan ne yapacağını şaşırıyor.”
“Yetkililer geliyor, bakıyor ama çözüm bulunmuyor”
Yetkililerin bölgeye zaman zaman gelerek incelemelerde bulunduğunu belirten vatandaşlar, buna rağmen sorunların devam ettiğini söyledi.
“Müdürlükler ve İl Özel İdaresi gelip bu yolları yerinde görsün” diyen vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin artık dayanılmaz hale geldiğini ifade etti.
Köylüler, “Bütün kapıları çaldık, bütün denemeleri yaptık. Vali bey dahil yetkililerden söz aldık. Bölgeye gelip incelemeler de yapıldı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen yollarımız yapılmadı. Gelip bakıyorlar ama çözüm üretilmiyor.” dedi.

“Artık söz değil, somut çalışma istiyoruz”
Yaklaşık 10 yıldır sorunlarının çözülmesini beklediklerini belirten vatandaşlar, son çare olarak seslerini basın ve kamuoyu aracılığıyla duyurmaya çalıştıklarını söyledi.
Köylüler, “Biz bütün yolları denedik. Bütün sözleri aldık ama sonuç alamadık. Artık söz değil, somut çalışma istiyoruz. Yolumuzun yapılmasını, su ve elektrik sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Özellikle ambulansın köyümüze ulaşabileceği bir yolun yapılması bizim için hayati önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak Doruk köyü Otlu mezrası ve Bağözü köyü-Arık mezralarındaki sorunların yerinde incelenmesini ve kalıcı çözüm için çalışma başlatılmasını istedi.




