Biri aşkın bir süredir özelikle ABD ve kimi batılı ülkelerin desteğini arkasına alarak Gazze ve Lübnan'da soykırım yapan siyonist işgal rejiminin saldırılarına ilişkin Meclis'te konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, işgal rejimine çağrıda bulundu.

Macron konuşmasında, 'Hiçbir şey Gazze'deki bu kadar çok sayıda sivil ölümünü haklı gösteremez.' dedi. Macron, 'Gazze'de ateşkes olması ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması, halkın korunması ve Gazze Şeridi'ne insani yardımın ulaşması için sürekli çağrıda bulunduklarını' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" mesajı Erdoğan'dan "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" mesajı

Lübnan'da ateşkes olması gerektiğini, ABD ve diğer müttefikleriyle bu konu hakkında çalıştıklarını söyleyen Macron, Lübnan ve Gazze'deki saldırıları durdurmak için siyonist işgal rejimi ile askeri ihracatın durdurulmasını talep ettiğini belirtti.

Kaynak: (İLKHA)