Kent merkezinin işlek noktalarından biri olan Doktor Yusuf Azizoğlu Caddesi’nde esnaf, yetersiz çöp konteyneri nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyor.

“Eskiden 3-4 Konteyner Vardı”
Cadde üzerinde şu anda yalnızca bir adet çöp konteyneri bulunduğunu belirten esnaf, geçmişte aynı noktada 3–4 konteynerin yer aldığını ifade etti. Konteyner sayısının düşürülmesiyle birlikte çevre sorunlarının arttığını söyleyen esnaf, “Neredeyse bütün esnaf çöplerini buraya atıyor. Bu nedenle konteyner çok kısa sürede dolup taşıyor” dedi.

Kedi ve Köpekler Çöpleri Etrafa Saçıyor
Dolup taşan çöplerin sokak hayvanları tarafından karıştırıldığını vurgulayan esnaf, “Kedi ve köpekler çöpleri dağıtıyor, etrafa yayılıyor. Bu durum hem çevre kirliliğine hem de kötü kokuya neden oluyor” ifadelerini kullandı.
“Geç Boşaltılıyor, Koku Müşteriyi Kaçırıyor”
Konteynerlerin geç boşaltıldığını belirten esnaf, kötü kokunun işlerini olumsuz etkilediğini dile getirerek, “Kötü kokan bir yerde müşteri durmaz. Bu durum hem görüntü hem de sağlık açısından büyük sorun” şeklinde konuştu.

Yetkililere Çağrı
Esnaf, konteyner sayısının artırılması ve uygun noktalara yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Uygun yerlere yeterli sayıda konteyner bırakılmalı. Yetkililerin bir an önce müdahale etmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.





