İl Millî Eğitim Müdürü Sadoğlu, yeni eğitim öğretim yılına kent genelindeki bin 830 resmî ve özel okul ile yaklaşık 2 bin 800 öğretmenle başladıklarını belirterek, eğitim yılının birlik, beraberlik ve kardeşlik temasıyla yürütüleceğini söyledi.

Sadoğlu, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, okulların eğitim öğretim yılına hazırlanması için yaz boyunca çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Sadoğlu, Gazze'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla 18 Eylül Cuma günü öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla uçurtma etkinliği düzenleyeceklerini belirtti.

'Okullarımızı yeni eğitim öğretim yılına hazır'

Okulları yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak amacıyla yaz boyunca çalışmalar yürüttüklerini aktaran Sadoğlu, okulların hazırlıklarını tamamlayarak eğitim öğretim sürecini başlattıklarını ifade etti.

Sadoğlu '2026-2027 eğitim öğretim yılına 7 Eylül itibarıyla uyum sınıflarıyla öncelikle ve akabinde de 14 Eylül, yani dün itibarıyla Diyarbakır'da ve tüm ülkemizde eğitim öğretim başladı. Diyarbakır'da 1830 resmî ve özel okullarımızla beraber ve aynı şekilde resmî ve özel okullardaki toplam 2800 civarındaki öğretmenimizle beraber tam tekmil bir şekilde, eksiksiz bir şekilde eğitim öğretim yılına başladık. Biz zaten yaz boyu 2026-2027 eğitim öğretim yılı hazırlıkları için çalıştık. Okullarımızı yeni eğitim öğretim yılına hazır hâle getirmek için gayret ettik. Ve dün itibarıyla okullarımızla bu süreci başlatmış olduk. '

'Mayamızda birlik, ilk dersimiz kardeşlik'

BATMAN’DA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI – 16 EYLÜL ÇARŞAMBA
BATMAN’DA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI – 16 EYLÜL ÇARŞAMBA
İçeriği Görüntüle

Yeni eğitim öğretim yılının ilk dersinde 'Mayamızda Birlik, İlk Dersimiz Kardeşlik' temasını ele aldıklarını kaydeden Sadoğlu, tüm okullarda bu tema kapsamında dersler işlendiğini belirtti.

Bu topraklarda yüzyıllardır farklı etnik yapıya ve inanca sahip insanların kardeşçe yaşadığını ifade eden Sadoğlu' Şimdi biz ilk dersimizin konusu 'Mayamızda Birlik, İlk Dersimiz Kardeşlik' temasıyla başladık ve tüm okullarımızda bu tema kapsamında ilk derslerimizi işledik. Bizler yüzlerce yıldır bu topraklarda, bu coğrafyada farklı etnik yapılardan, farklı inançlardan oluşan insanlarla beraber hep beraber yüzyıllarca kardeşçe yaşamış bir milletiz. Ve bunu bizim mayamızda olduğunu, bizim yaşam tecrübemizde olduğunu vurgulamak ve bunu yine başarabileceğimizi, çünkü bu tecrübeyi kazandığımızı ifade etmek istedik. Huzurun, mutluluğun ve başarının da bundan geçtiğini bu tecrübemizle de biliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Gazze için uçurtma etkinliği düzenlenecek

Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda 'Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın' etkinliği kapsamında Diyarbakır'da da hazırlıkların tamamlandığını aktaran Sadoğlu, 18 Eylül Cuma günü öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla uçurtma etkinliği düzenleneceğini söyledi.

Etkinlikle Gazzeli çocukların ve halkın yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmeyi, öğrencilerde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Sadoğlu 'Onun dışında yine Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda bu hafta 'Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın' etkinliği yapılması talimatı var. Bununla ilgili biz de Diyarbakır olarak bütün hazırlığımızı yapmış bulunuyoruz. 18 Eylül Cuma günü öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle beraber bir uçurtma etkinliği yapacağız. Burada amacımız Gazzeli çocukların, Gazzeli insanların, Gazzeli kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyetleri çocuklarımıza aktarmak, onları bu konuda bilinçlendirmek ve bir farkındalık oluşturmak. Bizler, öğrenciler, öğretmenler ve eğitim camiası olarak elimizden gelen gayretle Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her fırsatta belirtmek istiyoruz.' şeklinde konuştu.

'Gazze duyarlılığını canlı tutmaya gayret edeceğiz'

Geçen yıl Gazze için birçok etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Sadoğlu 'Yine sizlerin de bildiği gibi geçen yıl da biz Gazzeli kardeşlerimiz için pek çok etkinlik yaptık. Bunun en büyüğü, tüm Türkiye'de tüm okullarımız Gazze için bir kermes etkinliği yaptı. Ve ciddi manada yardımlar toplanarak bunlar Gazzeli kardeşlerimize ulaştırıldı. Tabii burada asıl amacımız maddi olarak bir para toplamak, işte oradaki insanlara böyle bir destek göndermek değildi. Çocuklarımızda, velilerimizde bu bilinci oluşturmak, orada bir kardeşlerinin olduğunu onlara her zaman hatırlatmak ve unutturmamak amacıyla yaptık ve çok da güzel dönükler aldık. Özellikle Diyarbakır'da velilerimizde ve öğrencilerimizde ciddi bir Gazze kaygısının, duyarlılığının olduğunu da müşahede etmiş olduk.' dedi.

Diyarbakır'da öğrenciler ve veliler arasında Gazze'ye yönelik ciddi bir duyarlılık gözlemlediklerini aktaran Sadoğlu, yeni eğitim öğretim yılında da farklı etkinliklerle Gazze'de yaşanan zulüm, haksızlık, işkence ve savaşın gündemde tutulmasına gayret edeceklerini dile getirdi.

Açıklamasının sonunda yeni eğitim öğretim yılının birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Sadoğlu 'Ben 2026-2027 eğitim öğretim yılının bizim de ilk dersimizde belirttiğimiz, işte 'Mayamızda Birlik, İlk Dersimiz Kardeşlik' mottosuyla birlik ve beraberlik, kardeşlik içerisinde sürmesini; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz için başarılı, mutlu, huzurlu ve en önemlisi de sağlıklı bir şekilde sürmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah vatanımız, milletimiz, memleketimiz için hayırlı bir eğitim öğretim yılı olur.' ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA