Kadir Gecesi Ayasofya'da dualarla ihya edildi Kadir Gecesi Ayasofya'da dualarla ihya edildi

Diyarbakır’ın Bismil, Dicle ve Kulp ilçelerinde, 25 Mart 2025 Salı günü planlı elektrik kesintileri yaşanacak. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre, farklı bölgelerde şebeke bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle gün boyunca elektrik verilemeyecek.

Bismil’de Geniş Kapsamlı Kesinti

Bismil ilçesindeki sanayi bölgesi ile Altıok, Şentepe ve Esentepe mahallelerinde, 25 Mart günü saat 09.00 ile 16.00 arasında enerji kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni, 21TR-06453 ve 21TR-06432 numaralı trafolarda yapılacak alçak gerilim hat bakım çalışmaları olarak açıklandı.

Ayrıca, Türkmenhacı, Obalı ve Köseli köylerinde, 3327653 numaralı abonenin pano kontrolü için yapılacak çalışma nedeniyle saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Benzer şekilde, Balcılar, Harmanlı ve Kamberli köylerinde de pano kontrolü çalışmaları sebebiyle enerji verilemeyecek.

Üçtepe, Göksu, Belenli, Türkmenhacı ve Ambar köylerinde de sayaç ve modem değişimi için 09.00 ile 17.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak.

Dicle İlçesinde Trafoda Bakım Çalışması

Dicle ilçesindeki 15 Temmuz ve Bozoba mahallelerinde, işletme birimi tarafından OSOS okuması yapılacağı için 25 Mart günü saat 09.00 ile 12.00 arasında elektrik kesintisi olacak. Ayrıca, Dedeköy, Bademli, Çardaklı ve Sergenli köylerinde 21TR-09247 ve 21TR-15263 numaralı trafolarda bakım çalışması yapılacak. Bu çalışmalar nedeniyle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.

Kulp İlçesinde Hat Yenileme Çalışması

Kulp ilçesinin Uygur, Kamışlı, Bağcılar, Bayır ve Çukurca köylerinde, Bayır kökten Uygur ve Bağcılar çıkışında yapılan güzergâh değişikliği çalışmaları nedeniyle saat 09.00 ile 14.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Yetkililerden Uyarı Dicle Elektrik yetkilileri, kesinti yaşanacak bölgelerde yaşayan vatandaşların önceden önlem almaları konusunda uyarılarda bulundu. Elektrikle çalışan cihazların zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi. Çalışmaların planlanan süreden erken tamamlanması durumunda enerji, belirlenen saatlerden önce verilebilecek.

Editör: Editör