Ramazan’ın Son Günlerinde Manevi Yoğunlaşma Çağrısı

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Ramazan ayının son on gününün Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşları itikaf ibadetine davet etti. Cihan, bu mübarek günlerin manevi anlamda değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle İslam dünyasında yaşanan acıların unutulmaması ve mazlumlar için dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet Sen Batman Şube Başkanı Cihan İtikaf Sünneti İhya Edelim (2)

İtikaf Manevi Derinleşmeye Vesiledir”

İtikafın İslam’da önemli bir ibadet olduğunu dile getiren Cihan, şu ifadeleri kullandı: “İtikaf, kişinin manevi derinleşmesine katkıda bulunan bir ibadet şeklidir. İslam geleneğinde belirli bir süre boyunca ibadet, dua ve zikir amacıyla belli bir yerde kalmayı ifade eden bir uygulamadır. Özellikle Ramazan ayının son 10 gününde camide ya da evde bir odada kalarak dünya ile bağı azaltıp Allah’a yönelmek sünnettir.”

Cihan, itikaf süresince kişinin ibadete yoğunlaşarak dünya işlerinden uzaklaşması gerektiğini belirterek, bunun Müslümanların Allah’a daha yakın olma çabasının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kadir Gecesi’ni Daha Derinden Hissetme Fırsatı”

İtikafın temel amacının Allah’a yakınlaşmak ve manevi arınma olduğunu ifade eden Cihan, Ramazan’ın son günlerinde özellikle Kadir Gecesi’ni daha yakından hissetmek için bu ibadetin önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Köy Tavuğu Kırmızı Etle Yarışıyor
Köy Tavuğu Kırmızı Etle Yarışıyor
İçeriği Görüntüle

İtikafın cami, mescid veya evde ayrılmış bir odada yapılabileceğini belirten Cihan, bu süre boyunca Kur’an okuma, dua, zikir, namaz ve tesbihat gibi ibadetlere ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir Gün Bile Olsa İtikafa Girilebilir”

İtikaf için niyet etmenin önemli olduğunu belirten Cihan, ibadetin yalnızca Allah rızası için yapılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “İtikafa girerken ‘Allah rızası için itikafa girmeye niyet ettim’ şeklinde niyet edilir. Kişi bir gün bile olsa niyet ederek itikafa girebilir. Önemli olan bu sünneti yaşatmak ve Ramazan’ın feyiz ve bereketinden nasiplenmektir.”

Batman Halkına Çağrı

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Cihan, Müslümanların bu günlerde dua ve ibadetle daha fazla meşgul olması gerektiğini belirtti.

Cihan açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “İslam âleminin işgal altında olduğu, İslam coğrafyasının kan ağladığı bu günlerde dua etmek ve itikafa girmek büyük önem taşımaktadır. Batman Diyanet-Sen Şube Başkanlığı olarak bütün Müslümanlara çağrımızdır: Bu sünneti ihya edelim. Rabbim bizleri ve bütün müminleri salih kullarından eylesin.”

Muhabir: ŞEVKİ ASLAN