İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin ana konusu, “Tip 1 Diyabetli Öğrencilerin Okulda Bakımı ve Acil Durum Yönetimi” oldu.
Eğitimde, Tip 1 diyabet tanısı almış çocukların okul ortamında karşılaşabileceği riskler ve bu risklere karşı doğru müdahale yöntemleri detaylı bir şekilde ele alındı.
Odak Noktası Acil Durum Yönetimi
Katılımcılara, diyabetli öğrencilerin günlük bakım ve takibi, uygun beslenme ve fiziksel aktivite önerilerinin yanı sıra en kritik konu olan acil durum yönetimi konularında bilgi ve uygulamalı eğitim verildi. Bu kapsamda özellikle:
- Hipoglisemi ve hiperglisemi belirtilerinin tanınması,
- Glukagon uygulaması ve acil durum müdahalesi,
- Okul ortamında kan şekeri ölçümü ve insülin yönetimi konularına odaklanıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, eğitimin temel amacının, okul personelinin diyabet konusunda farkındalığını artırarak olası acil durumlarda hızlı ve doğru müdahale edebilme yetkinliğini güçlendirmek olduğunu belirtti.
Bu eğitimlerle Tip 1 diyabetli öğrencilerin okulda daha güvenli ve stressiz bir eğitim hayatı sürdürmesi hedefleniyor. Yetkililer, bu tür eğitimlerin yıl boyunca farklı ilçelerde devam edeceğini ve diyabetli çocukların eğitim hayatında aksaklık yaşamaması için tüm paydaşlarla iş birliğine hazır olduklarını ekledi.





