Ning, ABD'nin Çinli şirketlere yönelik yaptırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
ABD'nin, insan hakları kaygıları kisvesi altında diğer egemen devletlerin iç işlerine sürekli müdahale etmekten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Ning, 'Eğer ABD insan haklarını gerçekten önemsiyorsa, o zaman konuyu siyasallaştırıp başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmek ve onların çıkarlarına zarar vermek yerine, önce kendi insan hakları borçlarını ödemelidir.' dedi.
Washington'un Çin'in yüksek teknoloji girişimlerini bastırmaya ve Çin halkını kalkınma hakkından mahrum etmeye çalıştığını belirten Ning, ancak bu tekniklerin başarılı olmayacağını söyledi.
Daha önce ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya'dan dört, Çin'den iki ve Myanmar'dan iki şirkete ihracat kısıtlaması getirme kararı almıştı. Bakanlık tarafından yayınlanan bir belgeye göre, Çinli kuruluşlar, Çin devlet güvenlik kurumları tarafından Uygurlara ve diğer etnik ve dini azınlıklara karşı insan hakları ihlalleri gerçekleştirmek için kullanıldığı belirtilen mal ve hizmetleri geliştirdikleri için kara listeye alındı.
Getirilen kısıtlamalar sonucunda tedarikçiler, özel bir lisans almadan, ABD Ticaret Bakanlığı'nın yaptırımlarına tabi tüzel kişilere Amerikan mallarını gönderemeyecek. Aynı zamanda lisans başvuruları değerlendirilirken “red karinesi” geçerli olacak, yani büyük ihtimalle bu tür başvurular reddedilecektir.