Yaklaşık 10 gün içerisindedefalarca Huzur Mahallesi’nde bulunan Mahmudiye Camisine giren kimliğiöğrenilemeyen hırsız veya hırsızlar, caminin musluklarını, elektrik kablo velambalarını, giriş kapısının bakırlarını ve oturakları çalarak kayıplarakarıştı.
Yaşanan hırsızlık olaylarınatepki gösteren cami cemaati, hırsızlık olaylarının bir türlü önlenemediğinisöyledi.
Hırsızlık vakalarına kalıcıbir çözüm bulunmasını isteyen cami cemaatinden Abdülmecid Şahin, hırsızlar yüzündenne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini belirtti.
“BU HIRSIZLIK OLAYLARI NEREYE KADAR GİDECEK?”
Şahin, “Önce lavabolarınmusluklarını söküp çaldılar, ondan sonra abdest yerlerinin bütün musluklarınıçaldılar, ardından lavabodaki kablo ve lambaların hepsini söküp götürdüler. Bizhepsini tekrar alıp yaptık. Dün akşam ise camimizin giriş kapısındaki bakırlarısöküp çaldılar. Bu hırsızlar yakalanmazsa diğer kapının da bakırlarını söküpçalacaklar. Bu hırsızlık olayları nereye kadar gidecek? Buna bir çarebulmalarını istiyoruz. Çünkü yarın öbür gün hırsızlar caminin içine girip nevarsa çalacaktır. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bugün de sabah namazındansonra milletin oturduğu oturakların tahtalarını söküp demirini çalmışlar.”dedi.
“HIRSIZLAR AĞIR CEZA ALSAYDIHIRSIZLIKLAR ÇOĞALMAZDI”
Hırsızların camileredadanmaya başladığını vurgulayan Osman Men, “Hırsızlar on gün önce camininmusluklarını 2 sefer çaldılar. Dün akşam yatsı namazı için camiye geldiğimizdecaminin giriş kapısının bakırlarını söktüklerini gördük. Bugün sabah namazındaise bir oturağın çalındığını gördük. Yetkililerden isteğimiz çevrede bulunanhurdacıları denetlesinler. Birkaç hırsız yakalanıp ağır ceza yeseydi, bu kadarhırsızlık olayı çoğalmazdı.” diye konuştu.
“HIRSIZLARA KARŞI ÖNLEMALINMALI”
Yaşanan hırsızlığa tepkigösteren mahalle sakinlerinden Kadri Sezgin ise şunları söyledi: “Aslındamahallemiz sahipsiz. Camilerde normalde güvenlik önlemleri alınmamalıdır.Yalnız artan hırsızlık olaylarından dolayı artık camilerde de güvenliktedbirlerinin alınması gerekiyor. Çünkü biz millet olarak alacağımız tedbirlerkısıtlıdır. Yetkililerden tek istediğimiz hırsızlara karşı önlemleralmalarıdır.” EKREM GÜLŞEN




