Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Bingöl genelinde 6-8 Mayıs 2025 tarihleri arasında çeşitli mahalle, köy ve mezralarda planlı elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Kesintilerin, şebeke bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirileceği bildirildi.

Elektrik kesintileri, il merkezi ile birlikte Genç, Karlıova, Solhan, Yedisu, Yayladere, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde yapılacak planlı çalışmalar çerçevesinde saat 09:00 ile 17:00 arasında belirli bölgelerde uygulanacak.

Bingöl Merkez'de 3 Günlük Kesinti

Bingöl Merkez ilçesinde 6 Mayıs’ta Çavuşlar Köyü Taşlı Mevkii, 7 Mayıs’ta Çavuşlar Köyü Yeniyerleşim Mevkii, 8 Mayıs’ta ise Mirzan Mahallesi elektrik kesintisinden etkilenecek. Tüm kesintiler saat 09:00 - 16:00 arasında gerçekleştirilecek.

Genç İlçesi’nde Mahalle ve Köyler Etkilenecek

Genç ilçesinde 6 Mayıs’ta Soğukpınar Köyü, 7 Mayıs’ta Kültür Mahallesi, 8 Mayıs’ta ise Yoldaşan Mahallesi planlı kesinti kapsamına alındı. Çalışmalar sabah 09:00’da başlayıp 16:00’ya kadar sürecek.

Karlıova’da 3 Günde 3 Farklı Noktada Kesinti

Karlıova ilçesinde 6 Mayıs’ta Kümbet Köyü, 7 Mayıs’ta Viranşehir Köyü ve 8 Mayıs’ta Kanireş Mahallesi için elektrik kesintisi öngörülüyor. Çalışmalar 09:00’da başlayacak; Kanireş Mahallesi’nde 14:00’te sona erecekken diğer bölgelerde kesintiler 16:00’ya kadar devam edecek.

Solhan İlçesinde Kısa Süreli Kesintiler

Solhan’da planlı kesintiler 30 dakikalık sürelerle uygulanacak. 6 Mayıs’ta Yenidal Köyü Yeşilova Mevkii, 7 Mayıs’ta Dilektepe Köyü ve 8 Mayıs’ta Yeşilova Mahallesi 12:00 - 12:30 saatleri arasında elektrik kesintisinden etkilenecek.

Yedisu, Yayladere, Kiğı ve Adaklı’da da Çalışmalar Var

  • Yedisu ilçesinde 6-8 Mayıs tarihleri arasında sırasıyla Karapolat Köyü, Döşengi Mahallesi ve Ayanoğlu Köyü elektrik kesintisine maruz kalacak. Kesintiler 09:00 - 14:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

  • Yayladere ilçesinde 6 Mayıs’ta Zeynelli Köyü Merkez Mevkii, 7 Mayıs’ta Batıayaz Köyü Merkez Mevkii, 8 Mayıs’ta ise Batıayaz Köyü Kullan Mezra kesintilerden etkilenecek.

  • Kiğı ilçesinde ise 6 Mayıs’ta Demirdöş Köyü 10:00 - 16:00 saatleri arasında; 7-8 Mayıs’ta ise Çanakçı Köyü 09:00 - 16:00 saatleri arasında kesintiden etkilenecek.

    Iğdır Aras EDAŞ – Güncel Planlı Elektrik Kesintileri (5–7 Aralık 2025)
    Iğdır Aras EDAŞ – Güncel Planlı Elektrik Kesintileri (5–7 Aralık 2025)
    İçeriği Görüntüle
  • Adaklı ilçesinde 7 Mayıs’ta Karaçubuk Köyü 11:00 - 17:00 arasında, 8 Mayıs’ta ise Sütlüce Köyü 11:00 - 16:00 arasında planlı bakım çalışmaları nedeniyle elektriksiz kalacak.

Muhabir: Editör