On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak da bilinen Kadir Gecesi'nde Batmanlı vatandaşlar camileri doldurarak, geceyi ihya ettiler.

Kadir Gecesinde Batman İl Müftüsü Nihat Kök tarafından, Şevket Başak Camisinde teravih namazı öncesi kadir gecesi ile ilgili bir vaaz verildi.

Son iki haftada FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı
Son iki haftada FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

Daha sonra Batman İl Müftülüğü mevlithanları tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Kürtçe-Türkçe-Arapça mevlit, kasideler ve ilahiler okundu. Ardından cemaat imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) Namazını kıldı.

Kadir Gecesi mevlid programına çocuğuyla beraber geldiğini belirten Sinan Özdemir, “Bugün bir aydan hayırlı olan kadir gecesini idrak edeceğiz inşallah. Allah bu mübarek günde edeceğimiz bütün hayırlı duaları kabul etsin inşallah. Camiye oğlumla beraber geldim. Bugün camide yatsı namazı, Teravih ve Salatül Tesabih namazını inşallah kılacağız. Ardından Yasin ve Kur’an’ımızı okuyacağız. Bu geceyi inşallah ibadetle geçireceğiz.” dedi.

Kadir Gecesini ifa etmek için camiye geldiklerini belirten Mehmet Akif İş ise şunları söyledi: “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde sevap kazanmak için camiye geldik. Camide ibadetlerimizi ettik, teravih namazımızı kıldık. Allah’ a dua ettik. Kadir gecesi yılda bir gün ve bin aydan hayırlıdır. Bu geçen bol bol Kur’an okunabilir, kaza namazları kıllanabilir, bol bol dua ve zikirle geçirebiliriz. Allah bizi bu geçeyi hakkıyla istifade edenlerden eylesin inşallah.” (İLKHA)

Muhabir: Editör