15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından paralel yapının dünden bugüne neden olduğu mağduriyetler de ardı ardına gündeme geliyor.

Batman'da paralel yapı mağdurlarından olan Ali Arslan, beraat ettiği dosyada kendisine isnat edilen suçlamalar nedeniyle hala mağduriyetler yaşıyor.

KUMPAS SONUCU 13 YIL YATTI

Kumpas sonucu 13 yıl cezaevi yatmak zorunda kalan Arslan, başından geçenleri ve şu anki mağduriyetini şöyle anlattı:'1997 yılında FETÖ terör örgütü tarafından cezaevine atıldım. Rejimi yıkmak suçlamasıyla ömür boyu hapse mahkûm edildim. 13 sene cezaevi yattıktan sonra AİHM'e yaptığım başvuruda tazminat kazandım. FETÖ terör örgütü benim dosyama yerleştirmiş olduğu 'Ölünceye kadar kamu hizmetlerinden men' cezası tamamen ortadan kaldırıldı ve şu an sabıka kaydım bile yoktur. 2012 yılında memur bile oldum. Kendi isteğimle 5 ay memurluk yaptıktan sonra tüm haklarımı kazandığım için memurluktan istifa ettim. Ama hala 'rejimi yıkmak' suçlamasıyla cezaevi ziyareti gibi bazı haklarımdan yoksun bırakıldım. Beraat ettiğim dosyalardaki suçlamaların mağduriyetini yaşıyorum.' diye konuştu.

FETÖ'CÜ HÂKİMLER HALA İŞ BAŞINDA

'Bizi 'rejimi yıkmak' ile suçlayanların Türkiye'yi nasıl yıkmaya çalıştıklarını gördük.'diyen Aslan, 'Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi ilginç bir karara imza atarak, benim cezaevindeki arkadaşlarımı ziyaret etmeme engel bir karar çıkardı ve gerekçe olarak daha önceki suçlamalarla cezaevi yattığım dosya tekrar gündeme getirildi. Oysaki bu dosyadan berat etmiştim. Bu da mahkemelerde hala FETÖ'cü savcıların ve hakimlerin olduğunu gösteriyor. Kendilerinin yaptığı darbe girişimleriyle Türkiye'yi nasıl yıkmaya çalıştıklarına ümmet olarak şahit olduk. Yetkililerden acilen bu FETÖ'cü hakim ve savcıları görevden almaları için gereğini yerine getirmesini istiyorum.' İfadelerini kullandı. İlkha

Bilge Kral Aliya, vefatının 22. yılında saygı ve minnetle anılıyor
Bilge Kral Aliya, vefatının 22. yılında saygı ve minnetle anılıyor
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Editör