Filistinli esir Hasan Selame'nin maruz kaldığı ağır işkenceye ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Selame'nin nişanlısı Gufran Zamil, avukatın cezaevindeki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, esirin 15 Eylül'de hücresinde darbedildiğini ve kendisine 9 el ateş edildiğini duyurdu.

Zamil'in aktardığına göre olay, sözde bakan Itamar Ben-Gvir'in Selame'nin tutulduğu hücreye girerek kendisini kameraya aldığı ve ölümle tehdit ettiği gün yaşandı.

Ben-Gvir ile Selame arasında geçen tartışmada Filistinli esir, halkının ve topraklarının savunulmasının meşru hakkı olduğunu vurgulayarak Gazze'de işlenen suçları gündeme getirdi.

Selame'nin Ben-Gvir'e, 'Bir Filistinli olarak halkımı ve toprağımı savunma hakkım var. Gazze'de yaptıklarından sonra beni yargılayamazsın. Sen siyah gözlüklerinle yalnızca kendi tarafında yaşananları görüyorsun, halkımın başına gelenleri ise görmüyorsun.' dediği aktarıldı.

Hücresine yeniden giren işgal güçleri 9 el ateş etti

Zamil'in açıklamasına göre işgal ordusuna bağlı bir güç, aynı gün saat 16.00 sıralarında Selame'nin hücresine yeniden baskın düzenledi. Filistinli esir önce ağır şekilde darbedildi, ardından vücudunun farklı bölgelerine 9 el ateş edildi.

Kullanılan mühimmatın türünün henüz belirlenemediğini kaydeden Zamil, işgal güçlerinin saldırıdan üç gün sonra esirin yaralarını görüntülediğini, ancak gerekli tıbbi müdahaleyi yapmadan kendisini yeniden hücresine götürdüğünü belirtti. Selame'ye yalnızca ağrı kesici verildiği ifade edildi.

Pazar günü esiri ziyaret eden avukatın da sağlık durumunun ağır olduğunu ve belirgin şekilde bitkin düştüğünü gözlemlediği bildirildi.

HAMAS'tan uluslararası kuruluşlara müdahale çağrısı

HAMAS yöneticilerinden Abdurrahman Şedid, Selame'ye yönelik saldırıyı suç teşkil eden bir eylem olarak nitelendirdi.

El-Halil yakınlarında silahlı çatışma: 2 Filistinli şehit edildi, 5 işgalci yaralandı
El-Halil yakınlarında silahlı çatışma: 2 Filistinli şehit edildi, 5 işgalci yaralandı
İçeriği Görüntüle

Şedid, işgal rejiminin Filistinli esire yönelik fiziksel ve psikolojik saldırılarını artırdığı uyarısında bulundu.

Şedid, Selame'nin ve diğer Filistinli esirlerin hayatından işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirterek Birleşmiş Milletler kuruluşlarına, insan hakları örgütlerine ve uluslararası sağlık kuruluşlarına acil müdahale çağrısı yaptı. Esirin gerekli tedaviye erişiminin sağlanmasını ve ihlallerden sorumlu olanların hesap vermesini istedi.

48 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Yaklaşık 30 yıldır siyonist rejimin hapishanelerinde tutulan Hasan Selame, 1996 yılında tutuklandı ve 48 kez müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.

HAMAS, Selame'nin 2011 yılında gerçekleştirilen esir takası anlaşmasına dahil edilmesini istemiş ancak işgal rejimi serbest bırakılmasını reddetmişti.

Uzun yıllardır tecrit altında tutulan Selame, cezaevinde bulunduğu dönemde çeşitli kitaplar kaleme aldı ve Kur'an-ı Kerim'i ezberledi.

Eserleri arasında 'Beş Bin Gün Berzah Dünyasında', 'Tecrit Hücrelerinde 14 Yıllık Destan' ve 'Üç Kişi' bulunuyor. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA