Batman'ın Yatırım Potansiyeli Tanıtıldı

Azerbaycan Büyükelçisi Dr. Memmedov'dan Batman Üniversitesine Ziyaret
Azerbaycan Büyükelçisi Dr. Memmedov'dan Batman Üniversitesine Ziyaret
İçeriği Görüntüle

TD-IHK Genel Kurul seçiminde oy kullanan Başkan Demir, iki ülke iş dünyası arasındaki iş birliği olanaklarını artırmak ve özellikle bölgesel kalkınmaya yönelik potansiyel projeleri değerlendirmek üzere yoğun temaslarda bulundu.

Toplantı çerçevesinde yapılan ikili görüşmelerde, Türk ve Alman iş insanları, yatırım, ihracat ve teknoloji alanlarında yeni iş birlikleri kurma üzerine fikir alışverişi yaptı. Başkan Demir, bu temaslar sırasında Batman'ın sanayi ve ticaret potansiyelini uluslararası arenada tanıtarak bölgedeki cazip yatırım fırsatları hakkında detaylı bilgiler sundu.

"Uluslararası Görünürlük Büyük Önem Taşıyor"

Genel kurulun sonunda yeni yönetim belirlenirken, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceği üzerine ortak beklentiler dile getirildi.

Etkinlik sonrası bir değerlendirme yapan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, uluslararası organizasyonların önemine vurgu yaptı:

“Türk-Alman ekonomik ilişkilerinde Batman gibi gelişmekte olan bölgelerin de aktif rol alması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür organizasyonlar, iş dünyamızın uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak ve yeni pazarlara açılmak açısından büyük önem taşıyor.”

Başkan Demir'in Berlin ziyareti, Batman iş dünyasının uluslararası entegrasyon çabalarında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

4230263B 630A 408F Bed2 61E381Ca24Bb

Muhabir: Mehmet Salih Özcan