Batman’daki sivil toplum kuruluşları, Gazze’deki açlık ve soykırıma karşı farkındalık oluşturmak ve deniz yoluyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na destek vermek için Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikte konuşan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Gazze’de yaşanan insani dramın tüm vicdan sahiplerini harekete geçirmesi gerektiğini belirterek, “Bugün bütün dünya Gazze’deki vahşete karşı ayakta. Bizler de gücümüz nispetinde mazlumların ve Gazze halkının yanındayız. Yüreğimiz o kardeşlerimiz için yanıyor” dedi.
Ramanlı, Filistinli lider Şehit İsmail Heniyye’nin vasiyetine de değinerek, “Heniyye, bize canımızla ve malımızla destek olamasak bile Gazze’yi unutmamamızı, meydanlarda sesimizi yükseltmemizi istedi. Bugün burada bu vasiyeti yerine getiriyor, Gazze halkına sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı. İsrail’in bombalarla ve ambargoyla Gazze halkının iradesini kırmaya çalıştığını söyleyen Ramanlı, “Bu zulüm karşısında Sumud Filosu büyük bir ümit olacaktır” diye konuştu.
Etkinlikte sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Şimşek, Sumud Filosu’nun mücadelesini selamladıklarını dile getirdi. Açıklamada, Gazze’ye yönelik abluka ve katliamın dünya kamuoyunun gözleri önünde sürdüğü vurgulandı. 44 ülkeden aktivistlerin ve 80’den fazla gemi ile yelkenlinin katıldığı Küresel Sumud Filosu’nun, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıktığı hatırlatıldı.
Basın açıklamasında ayrıca Birleşmiş Milletler ve uluslararası güçlere çağrıda bulunularak, Gazze’ye acilen insani koridor açılması gerektiği ifade edildi. Türkiye üzerinden İsrail’e giden petrol akışının durdurulması, sorumluların ise mahkemelerde hesap vermesi gerektiği vurgulandı.
Basın açıklamasında, Gazze’de yaşanan ağır dram devam ederken Batman Esentepe’deki cami külliyesinin konferans salonunda yapılması planlanan konsere de tepki gösterildi. Katılımcılar, böyle bir dönemde eğlence etkinliklerinin vicdanları yaralayacağını belirterek, Gazze halkıyla dayanışmanın önemine dikkat çekti.




