İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar açıklandı. Özperk, yüzme bilmenin lüks değil, bir gereklilik olduğunu vurgulayarak, "Kapalı olimpik yüzme havuzumuzun kapıları herkese açık. Amacımız, Batman’da yüzme bilmeyen kimse kalmasın," dedi.
Projenin, sağlıklı yaşam, özgüven ve disiplin kazandırmayı da hedeflediği belirtildi. Kurslar için tüm hazırlıkların tamamlandığı; kadınlar, erkekler ve çocuklar için ayrı seanslar düzenleneceği ifade edildi.
Kayıtlar, e-Devlet Spor Bilgi Sistemi üzerinden ve İl Müdürlüğü spor servisinden yapılmaya devam ediyor.
Batman’da sporun kalbi havuzda atacak
Toplantı sonrası yapılan soru-cevap bölümünde antrenörler ve personeller, havuz programları, kurs kontenjanları ve yeni dönem planlamaları hakkında görüşlerini paylaştı. Batman gençlik ve spor il müdürlüğü, yoğun talep gören kurslara yönelik ek seanslar açmayı da planlıyor. Özperk, açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Batman’da sporun merkezi olmaya kararlıyız. Yüzme, sadece bir spor değil; cankurtaran, özgüven kazandıran bir yaşam becerisidir. Kapalı olimpik havuzumuzda yılın her günü, her yaş grubuna eğitim vermeye devam edeceğiz.”




