Yeni Alt Geçit 81 Metre Uzunluğunda Olacak
TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale kapsamında, 81 metre uzunluğunda, 4.5 metre genişliğinde ve 2.5 metre yüksekliğinde yeni bir yaya alt geçidi yapılacak. Yeni geçidin mevcut güzergahta inşa edileceği, projenin 5 ay içinde tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.

Su Sızıntısı Sorunu Çözülecek
Yetkililer, yeni alt geçitte güvenliğin üst seviyeye çıkarılacağını belirtti. Giriş ve çıkışların güvenli hale getirileceğini ifade eden DDY Bölge Müdürlüğü, eski geçitte yıllardır yaşanan su sızıntısı sorunlarının da tamamen önleneceğini açıkladı. Böylece Batmanlıların daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanına kavuşacağı vurgulandı.

80 Milyon TL’lik Ödenek Ayrıldı
Proje kapsamında eski peron tamamen kaldırılarak yerine sağlam temelli, uzun ömürlü bir yapı yapılacak. Çalışmalar için 80 milyon TL’lik ödenek ayrıldığı bildirildi. Ayrıca, ray hattı üzerindeki kontrolsüz yaya geçişlerinin önüne geçmek amacıyla ihata duvarı ve tel örgü çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Güvenli ve Engelsiz Ulaşım Hedefleniyor
Yeni alt geçidin tamamlanmasıyla birlikte hem Batman Garı çevresindeki geçiş yoğunluğu azalacak hem de yayaların güvenliği artırılacak. Projenin özellikle öğrenciler, yaşlılar ve engelli bireyler için engelsiz ve erişilebilir şekilde tasarlanacağı belirtildi. 2026 yılı ortalarına kadar tamamlanması planlanan geçidin Batman’ın ulaşımına önemli katkı sağlaması bekleniyor.




