Gittikçe büyüyen ve nüfusu hızla artan Batman’da şehir içi toplu taşıma, vatandaşların en çok şikâyet ettiği konuların başında geliyor. Belediye otobüslerinin sayısının ve sefer sıklığının yetersiz olması, özellikle dar gelirli vatandaşlar için günlük yaşamı zorlaştırıyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Batmanlılar, artan minibüs ücretleri nedeniyle belediye otobüslerine yönelirken, mevcut kapasite bu talebi karşılayamıyor.
Akşam Saatlerinde Otobüse Binmek “Mucize”
Vatandaşlar, özellikle iş çıkış saatlerinde belediye otobüslerinde yer bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini belirtiyor. Akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle duraklarda uzun kuyruklar oluşurken, otobüslerin tıklım tıklım dolu gelmesi büyük tepkiye yol açıyor.
Yarım Saat Bekleyip Balık İstifi Yolculuk
Batman’ın bir ucundan diğer ucuna uzanan uzun güzergâhlarda otobüslerin yetersiz kaldığını dile getiren vatandaşlar, bazı duraklarda 30 dakikadan fazla beklemek zorunda kaldıklarını söylüyor. Otobüse binebilenlerin ise ayakta ve balık istifi şeklinde yolculuk yapmak zorunda kaldığını ifade eden Batmanlılar, bu durumun hem insan onuruna yakışmadığını hem de güvenlik riski oluşturduğunu vurguluyor.
Vatandaştan Net Talep: Daha Fazla Otobüs, Daha Sık Sefer
Toplu taşımadaki sorunların artık görmezden gelinmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, özellikle yoğun kullanılan uzun hatlara ek otobüs konulmasını ve sefer sayılarının artırılmasını istiyor. Batmanlılar, belediyeden kalıcı ve hızlı çözümler beklediklerini dile getiriyor.




