Emeklilerin İftar Öncesi Buluşma Noktası

Batman’da Ramazan ayının kendine özgü manzaralarından biri çarşı merkezinde yaşanıyor. Özellikle emekli vatandaşlar, iftar saatine kadar vakit geçirmek için dükkanların önünde bir araya geliyor. Sandalyelere oturan vatandaşlar, günün büyük bölümünü sohbet ederek geçiriyor.

Türkiye Provokasyonlara Gelmemelidir
Türkiye Provokasyonlara Gelmemelidir
İçeriği Görüntüle

Güneşli Hava Fırsata Dönüşüyor

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, iftara kalan zamanı güneşlenerek ve sohbet ederek değerlendiriyor. Günün sakinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, eski günlerden gündeme kadar pek çok konuyu konuşarak zamanın daha hızlı geçmesini sağlıyor.

Göktaksi Çevresi Hareketli

Özellikle çarşı merkezinde bulunan Göktaksi civarındaki kıraathanelerin önünde yoğunluk dikkat çekiyor. Çay servisi yapılmamasına rağmen vatandaşlar sandalyelerde oturarak sohbet ediyor, güneşleniyor ve iftar saatinin gelmesini bekliyor. Bu görüntüler, Ramazan ayının kentte oluşturduğu sosyal dayanışma ve birliktelik ortamını da gözler önüne seriyor.

Kaynak: MUSTAFA KAYNAK