Hasankeyf Bölgesinden Getiriliyor
Batman’ın Çarşı Mahallesi’nde uzun yıllardır asma yaprağı satışı yapan Abdullah Aslan, ürünlerin Hasankeyf’in Kara köyü çevresinden toplandığını söyledi. Bölgeden gelen yaprakların özellikle lezzeti ve ekşimsi tadı nedeniyle tercih edildiğini belirten Aslan, vatandaşların yaprakları çoğunlukla sarma yapımında kullandığını ifade etti.

“27 Yıldır Bu İşin İçindeyim”
Yaklaşık 27 yıldır bu işi yaptığını belirten Abdullah Aslan, sezonun hareketli geçtiğini dile getirdi. Aslan, “Hasankeyf Kara köyü çevresinden bu yapraklar geliyor. Ekşidir, asmalı yaprağı çok güzeldir. Bunları hem yemeklik hem de kışlık için alıyorlar. Taze geliyor ve talep görüyor. Gelen ürünleri genelde aynı gün bitiriyoruz” dedi.

Kışlık Hazırlıklar Başladı
Özellikle yaz ayları öncesinde birçok vatandaşın kışlık hazırlıklara başladığını belirten esnaf, taze yaprakların salamura yapılarak uzun süre saklandığını söyledi. Pazarda ve çarşıda satışa sunulan ürünlerin günlük olarak getirildiği öğrenildi.

Fiyatlar Kaliteye Göre Değişiyor
Batman’da satışa sunulan taze asma yaprağının kilosu kalite ve yaprağın büyüklüğüne göre 200 ile 250 lira arasında değişiyor. Satıcılar, önümüzdeki günlerde talebin daha da artmasını bekliyor.





