Vardiya Sistemiyle Kesintisiz Hizmet
Kent genelinde tam 800 farklı noktada mekik dokuyan 10 çöp taksi aracı, yaz aylarında kirlilik ve koku oluşumunu engellemek adına özel bir vardiya düzeniyle sahada yer alıyor. Ekiplerin kesintisiz mesai düzeni ise şu şekilde planlandı:
- Gündüz Vardiyası: 07.00 - 13.00 ve 13.00 - 20.00 saatleri arası
- Gece Vardiyası: 20.00 - 02.00 saatleri arası
İhbarlara Anında Müdahale: Alo 153 ve WhatsApp Devrede
Vatandaşlardan gelen çevre temizliği talepleri ve şikâyetleri, Alo 153 Belediye Çağrı Merkezi üzerinden alınarak sahadaki mobil ekiplere anlık olarak aktarılıyor. Ayrıca WhatsApp ihbar hatlarına gelen görüntülü bildirimleri de yakından takip eden ekipler, dolan konteynerlere ve çevre kirliliğine en kısa sürede müdahale ederek kenti temiz tutuyor.

Belediye Yetkililerinden Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Mahalle sakinlerinin çöp toplama saatlerine riayet etmeleri gerektiğini ifade eden belediye yetkilileri, özellikle inşaat ve tadilat atıklarının konteyner çevrelerine rastgele bırakılmaması konusunda kritik bir uyarıda bulundu.
Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Müdürlüğümüz evsel atıkların düzenli toplanması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Ancak bazı noktalarda konteyner kenarlarına inşaat atıklarının bırakıldığına şahit oluyoruz. Ayrıca, çöplerimizi gelişigüzel değil de poşetleyip konteyner içine bıraktığınız takdirde çok daha hızlı müdahale edebiliriz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Amacımız, kentimizin çok daha temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşmasını sağlamaktır."
Bu Haber İçin Alternatif Başlık Seçenekleri:
- Batman Belediyesi'nden Yaz Temizliği: Çöp Taksiler Direksiyon Başında!
- Batman’da Temizlik Seferberliği: 10 Çöp Taksiyle 7/24 Kesintisiz Hizmet
- Belediyeden İnşaat Atığı Uyarısı: "Çöpleri Poşetleyip Atalım"
- Alo 153'e Gelen İhbarlara Çöp Taksilerden Jet Müdahale




