Batman Valisi Ekrem Canalp, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Batman Belediyesi iş birliğiyle Tilmerç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Tilmerç Halk Kütüphanesi hizmet binasında incelemelerde bulundu.
“Batman Modeli” Kütüphanecilik Dünyaya Örnek Olacak
Vali Canalp, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, dünyada Seattle Modeli olarak bilinen kütüphane anlayışının Türkiye’de “Batman Modeli” adıyla anılacağını belirtti.
Canalp, Tilmerç Halk Kütüphanesi’nin bir il kütüphanesi konseptinde tasarlandığını ifade ederek şunları söyledi:
“Batman’da bu tür kütüphanelerden toplam sekiz tane yapıyoruz. Üç yıl önce evlatlarımıza bir söz vermiştik; onları hem bilimsel anlamda, hem sınavlara hazırlıkta, hem de iyi bir insan olarak yetiştirmek için en iyi ortamları oluşturacağız. Bu kütüphanelerimiz, o sözümüzün bir parçasıdır. Kütüphanecilikte dünyada Seattle modeli olarak bilinen anlayışın Türkiye’deki adı Batman Modeli olacak.”
Modern ve Geniş Kapasiteli Tesis
İnşaat ve peyzaj çalışmaları tamamlanan kütüphane, iki katlı ve 700 kişilik okuma salonuna sahip. Toplam 2 bin 435 metrekare alana inşa edilen modern tesis, Batman’da bilgiye erişimi kolaylaştıracak ve kütüphanecilik alanında örnek bir model oluşturacak.
İncelemeye Katılım
Vali Canalp’in incelemelerine; Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Caner Culukar, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Ekrem Güngör, Beşiri Kaymakamı ve Batman Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muhammed Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ile inşaat firması yetkilileri eşlik etti.
Tilmerç Halk Kütüphanesi, Batman’ın kültürel ve eğitsel gelişimine katkı sağlayacak modern yapısıyla kentteki gençlerin ve tüm vatandaşların hizmetine sunuldu.





