Bilgiye erişimde fırsat eşitliğini gözeten üniversite yönetimi, kütüphane kaynaklarını nitelik ve nicelik bakımından zenginleştirmeyi hedefliyor.

Önemli Kurumlardan Kitap Bağışı

Rektör Prof. Dr. İdris Demir'in öncülüğünde başlatılan bu projeye, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yunus Emre Enstitüsü, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, TÜBA, Türkiye Maarif Vakfı, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi değerli kitap bağışlarıyla destek verdi. Üniversite kütüphanesine en büyük katkıyı sunan kurumlardan biri de Türk Tarih Kurumu oldu. Toplamda 2801 kitabın kataloglandığı bu özel kitaplık, Üniversite kütüphanesinde hizmete sunuldu.

Açılış Töreni ve Konuşmalardan Öne Çıkanlar

TPAO Batman’da sondaja devam edecek TPAO Batman’da sondaja devam edecek

Kitaplığın açılışı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Yüksel Özgen, bilimsel bilginin üretilmesi ve akademik camiaya sunulması konusunda yürüttükleri çalışmaların önemine vurgu yaparak, Cumhuriyetin 100. yılına armağan edilen bu kitaplığın, Batman Üniversitesini bu ağırlayan 25. üniversite yaptığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir ise, kütüphanedeki kitap sayısının her geçen gün artacağını ve öğrencilerin daha geniş bir akademik kaynağa erişim sağlayabileceğini ifade etti. Törenin ardından, Prof. Dr. Özgen ve Prof. Dr. Demir, Fen Edebiyat Fakültesi Azerbaycan Dersliğine geçerek Tarih Anabilim Dalı ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dallarında görevli akademisyenlerle bir araya geldi.

Akademik Destek ve Gelecek Planları

Prof. Dr. Yüksel Özgen, Türk Tarih Kurumunun yürüttüğü akademik çalışmalar hakkında bilgi vererek, akademisyenlere sunulan destekleri anlattı. Özellikle öğretim elemanları tarafından hazırlanan yayınlara sağlanan katkılardan bahsederek, gelecekte de benzer projelerin devam edeceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Türk Tarih Kurumunun, Batman Üniversitesindeki akademik gelişime olan katkılarından dolayı Prof. Dr. Yüksel Özgen'e ve kataloglama sürecinde emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.

Programın sonunda, Prof. Dr. Yüksel Özgen üniversitenin şeref defterini imzaladı ve Hasankeyf ziyareti gerçekleştirerek Batman'dan ayrıldı.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN