Yapay Zekâ Gündemi Ankara'da Masaya Yatırıldı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilen TOBB İş Dünyası Yapay Zekâ Zirvesi'ne katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açılış konuşmalarıyla başlayan zirvede, kamu, özel sektör, akademi ve teknoloji ekosisteminin temsilcileri yapay zekâ odağında bir araya geldi.

Saldırıya Uğrayan Baba, Oğul ve Yeğen Gözyaşlarıyla Defnedildi
Saldırıya Uğrayan Baba, Oğul ve Yeğen Gözyaşlarıyla Defnedildi
İçeriği Görüntüle

Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ Uygulamaları Ele Alındı

Zirvede; yapay zekâ teknolojilerinin iş dünyasına etkileri, dijital dönüşüm süreçleri, yerli yapay zekâ ekosisteminin güçlendirilmesi, KOBİ'lerin yapay zekâ uygulamalarına uyumu ve bu alanda geliştirilebilecek iş birliği modelleri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Üretim, sanayi, girişimcilik ve teknoloji odaklı oturumlarda ise yapay zekânın sunduğu fırsatlar ile geleceğe yönelik stratejiler masaya yatırıldı.

Türkiye'nin Yapay Zekâ Vizyonuna Katkı

Kamu kurumları, üniversiteler, teknoloji girişimleri ve farklı sektörlerden iş dünyası temsilcilerini buluşturan zirve, Türkiye'nin yapay zekâ vizyonuna katkı sağlayacak politika ve uygulamaların değerlendirilmesine, kurumlar arası bilgi ve deneyim paylaşımının güçlendirilmesine önemli katkı sundu. Batman Üniversitesi de Rektör Prof. Dr. İdris Demir'in katılımıyla zirvede yer alarak yapay zekâ ve dijital dönüşüm alanındaki gelişmeleri yakından takip etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ