Batman'dan hareket eden ve sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 72 AAD 150 plakalı yolcu otobüsü, Midyat - İdil (Cizre) kara yolu üzerindeki kırsal Yayvantepe Mahallesi mevkisinde büyük bir tehlike atlattı. Seyir halindeki aracın kontrolden çıkarak devrilmesiyle birlikte bölgede adeta can pazarı yaşandı.

Kurtarma Ekipleri Seferber Oldu

Gercüş’te Korkutan Çökme! Yağışlar Eski Yapıyı Yıktı
Gercüş’te Korkutan Çökme! Yağışlar Eski Yapıyı Yıktı
İçeriği Görüntüle

Kazayı gören çevredeki diğer sürücülerin ve vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye adeta bir kurtarma ordusu sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan 112 Acil Sağlık, AFAD, jandarma ve polis ekipleri, yan yatan araçtaki yolcuları kurtarmak için zamanla yarıştı.

Yaralıların Hayati Tehlikesi Yok

Sağlık ekipleri tarafından kaza yerinde ilk müdahaleleri titizlikle yapılan 24 yaralı yolcu, bekletilen ambulanslarla hızla Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, hastaneye sevk edilen yaralı vatandaşlarımızın hiçbirinin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Can kaybının yaşanmaması, kazanın boyutuna bakıldığında en büyük teselli oldu.

Güvenlik güçleri, devrilen otobüsün bulunduğu kara yolunda güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrollü sağlarken, kazanın kesin oluş nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Kaynak: MUHARREM KAYIK