Batman’da düzenlenen 8. Kitap Fuarı, yoğun katılımla açıldı. Açılışa Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Batman Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu ve çok sayıda okuyucu katıldı.

Vali Canalp’ten Kitap ve Kütüphane Projeleri

Açılışta konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman’da kitap sevgisini artırmaya yönelik yürütülen projeleri paylaştı. Vali Canalp, “Batman’ın köylerinde, mezralarında, şehirlerinde ve mahallelerinde bulunan tüm okullarda kütüphaneler kurduk. Bu kütüphanelerimizden ve Belediye ile özel idare kaynaklarından destek alarak 1 milyon 200 bin kitap dağıttık. Böylece Batman’da kitap ve okuma sevgisi yerleşik bir hale gelmiştir” dedi.

Batman Kitap Fuarı Okuyuculara Kapılarını Açtı (3)

Türkiye’de Bir İlk: Sekiz Yeni Kütüphane

Vali Canalp, Türkiye’de başka bir ilde bulunmayan bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Her biri bir il kütüphanesi büyüklüğünde sekiz kütüphane kuruyoruz. Dördü Batman merkezde, dördü ise ilçelerimizde olacak. Bu kütüphanelerimizde öğrencilerimiz kitapla buluşma fırsatı yakalayacak” ifadelerini kullandı.

Ramanlı’dan Faiz Tepkisi:  “Bütçede Adalet Yoksa, Toplumda Huzur Olmaz”
Ramanlı’dan Faiz Tepkisi: “Bütçede Adalet Yoksa, Toplumda Huzur Olmaz”
İçeriği Görüntüle

Şenay Ayküke Kütüphanesi ve Ziyaretçi Rekoru

Canalp, Batman’daki kütüphanelerin Türkiye genelinde de dikkat çektiğini belirterek, “Türkiye’deki kütüphaneler arasında en fazla ziyaretçi kabul eden Şenay Ayküke Kütüphanesi yine Batman’dadır. Yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi ile en çok ziyaret edilen kütüphane unvanını elinde tutuyor. Önümüzdeki yıllarda da kitap ve kütüphane sevgisine desteğimiz devam edecek” dedi.

Batman Kitap Fuarı Okuyuculara Kapılarını Açtı (1)

Batman Kitap Fuarı Türkiye’nin En Büyükleri Arasında

Vali Canalp, fuarla ilgili olarak şunları söyledi: “Batman her festivalde ve fuarda kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. 8. Kitap Fuarımız, açık alanlarda düzenlenen Türkiye’nin en büyük kitap fuarı unvanını elinde tutuyor. Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor. Geçen yıl tekstil fuarında 401 bin ziyaretçi ağırladık; kitap fuarımızda ise rekor seviyede ziyaretçiyle buluştuk.”

Vali Canalp, konuşmasını, “Batmanlılarla çalışmak, onlara hizmet etmek muhteşem. Hepinize teşekkür ederim” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN