Vatandaşlardan gelen talepleri ivedilikle değerlendiren Batman Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü koordinasyonunda riskli yapı yıkımlarını sürdürüyor. Bu yıkımların, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde yapıldığı belirtildi.

Batman Belediyesi 5 Riskli Yapıyı Kontrollü Bir Şekilde Yıktı (3)

Bakan Çiftçi: Tokat'taki depremle ilgili şu ana kadar olumsuz ihbar yok
Bakan Çiftçi: Tokat'taki depremle ilgili şu ana kadar olumsuz ihbar yok
İçeriği Görüntüle

Batman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar neticesinde, Mart ayında Çamlıtepe, Korik, Şafak, Pınarbaşı ve Petrol mahallelerinde tespit edilen 5 riskli yapının gerekli denetimlerin ardından başarıyla yıkıldığı ifade edildi.

Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların başvuruları ve yapılan teknik incelemeler sonucunda riskli ilan edilip yıkım ruhsatı düzenlenen yapıların yıkımına devam edileceğini ve önümüzdeki günlerde kararı bekleyen diğer riskli yapıların da yıkımına başlanacağını kaydetti.

MUSTAFA KAYNAK

Muhabir: Mehmet Salih Özcan