ABD Başkanı Donald Trump'ın değerli madenler anlaşmasını kabul eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, anlaşmaya imza atmak için Beyaz Saray'a gitti.

Trump, Zelenskiy'i kapıda karşılarken; görüşme sırasında iki lider arasında gergin anlar yaşandı.

"Ülkemize saygısızlık ediyorsun, biz olmadan kazanamayacağınızı biliyorum." diyen Trump, Zelenskiy'ye, elinde oynayacak hiçbir kartı olmadığını söylemesi üzerine Zelenskiy'in de yanıt vermesiyle tansiyon bir anda yükseldi.

Yaşanan gerginliğin ardından ortak basın toplantısı iptal edildi.

Zelenskiy Beyaz Saray'ı terk ederken; planlanan anlaşma da imzalanamadı.

Yaşananların ardından Avrupa ülkelerinden Zelenskiy'e destek açıklamaları geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerboc, "Ukrayna yalnız değildir" açıklamasında bulunurken; İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Ukrayna, İspanya seninle" ifadelerini kullandı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da Zelenskiy'e destek vererek; "İsveç, Ukrayna'nın yanında" dedi.

Sudan’da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 46’ya yükseldi Sudan’da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 46’ya yükseldi

İrlanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Savunma Bakanı Harris, "Ukrayna'nın yanındayız" derken; Polonya Başbakanı Tusk da "Sevgili Zelenskiy, Ukraynalı dostlar yalnız değilsiniz" açıklamasını yaptı. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA