Batman Atatürk İlkokulu öğrencileri, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi çerçevesinde anlamlı bir sosyal etkinliğe imza attı. Batman Park AVM Sineması’nda bir araya gelen minik öğrenciler, İslam peygamberinin hayatını konu alan animasyon filmiyle kültürel bir yolculuğa çıktı.

Sinemada Değerler Eğitimi
Milli, manevi ve kültürel değerlerin öğrencilere aktarılmasını hedefleyen etkinlikte, "571 Rahmet Peygamberi: Hz. Muhammed" filmi beyaz perdeye yansıtıldı. Öğrenciler, Hz. Muhammed’in hayatından kesitlerin anlatıldığı yapımı büyük bir ilgiyle takip ederken; sevgi, merhamet, sabır ve hoşgörü gibi temel kavramları sinema aracılığıyla pekiştirme imkanı buldu.

"Öğrenme Sürecine Sosyal Katkı"
Etkinliğin öğrencilerin sosyal gelişimine önemli bir katkı sunduğunu belirten Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay, faaliyetin amacına dair şu bilgileri paylaştı:
"Bu tür organizasyonlarla öğrencilerimizin kültürel değerleri eğlenceli ve öğretici bir atmosferde benimsemelerini hedefliyoruz. Sinema deneyimiyle birleşen bu eğitim süreci, çocukların hafızasında çok daha kalıcı izler bırakıyor. Patlamış mısır eşliğinde hem keyifli vakit geçirdik hem de müfredat dışı bir öğrenme alanı oluşturduk."
Öğrencilerin sosyal etkileşimlerini artırmayı amaçlayan bu tür kültürel faaliyetlerin, ÇEDES projesi takvimi doğrultusunda farklı etkinliklerle devam edeceği bildirildi.




