Batman'da düzenlenen kitap fuarına katılan Araştırmacı-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, Dua Yayınları standında okurlarıyla bir araya gelerek, kitaplarını imzaladı.
Kitap fuarları ve okumanın önemine ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Turan, kitap fuarlarının genellikle okuyucunun kitabı görmesine, yazarın okuyucuyla iletişim kurmasına vesile olduğunu söyledi.
"Kitap fuarları şehrin kültür hayatına ivme kazandırıyor"
Fuarlar sayesinde okuyucuların farklı kitaplarla ve yazarlarla tanıştığını dile getiren Turan, "Biz yazarlar da aynı zamanda okuyucunun yüzünü görmüş ve eğilimlerini öğrenmiş oluyoruz. Bu hem okuyucuyla yazar arasında hem de kitapla okuyucu arasında, aynı zamanda yazarın kendi kitabının etkisini görmesine vesile oluyor. Dolayısıyla bir kültür fuarına, festivaline ve şenliğine dönüşüyor. İnanıyorum ki her kitap fuarı, her yıl o ilin kültür hayatına bir ivme ve hareketlilik kazandırıyor." dedi.
"İlk emri 'Oku' ile başlayan bir medeniyetin mensuplarıyız." diyen Turan, kişinin kitap okumasının aslında kendini okuması, hayatını ve Rabbini okuması olduğunu vurguladı.
"Okumada seçici olunmalı"
Okumanın, insanın kendini ve dünyayı tanımasına da vesile olduğuna işaret eden Turan, şöyle devam etti: "Kendini ve dünyayı tanımayan bir insan nasıl bir hal yaşarsa, okumayan bir insanın yaşayacağı hal da odur. Kitap burada kişinin kendisiyle ve çevresiyle bütün olarak dünyayla yabancılaşmasını engelliyor. Nasıl ki okuyucu hem kitapla hem de yazarla buluşup tanışmış oluyorsa, aynı zamanda okuyucunun kendisiyle tanışmasını da sağlıyor. Bu açıdan kitap okuma hayati bir öneme sahip ve olmazsa olmaz bir nesnedir. Bilginin çoğaldığı, kitabın da aşırı ölçüde çoğaldığı bir dünyada şüphesiz ki seçici olmak lazım. Kişiler kendi inançlarına, ihtiyaçlarına ve düzeylerine uygun kitaplar seçmelidirler. Daha çok tavsiye üzeri seçmelidirler ve kolektif okumalıdırlar."