Geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlene Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali’ni ziyaret eden Batmanlılar, fuarda yer alan stantları gezerek bir yandan kitap alışverişi yaparken bir yandan da imza günü düzenleyen yazarlara hem kitaplarını imzalatıyor hem de onlarla tanışma ve sohbet etme fırsatı buluyor.
Harun Bağcı
Kitap fuarının Batman için çok önemli olduğunu fakat fuar alanının dar olmasından dolayı yayınevi ve yazar katılımının yeterli olmadığını söyleyen Harun Bağcı isimli ziyaretçi, “Fuarın Batman'a çok büyük bir katkısı var. Hele biz okurlar için çeşitli kitapları bir arada görmek bizi çok mutlu ediyor. Yazarlarla tanışma fırsatımız oluyor, yazarların tecrübelerini aktarmak için yaptığı söyleşiler oluyor. Buradaki yayınevlerimiz sağ olsunlar, yazarlarla birebir tanışmamıza vesile oluyorlar. Bunun için teşekkür ediyoruz ama bir konuda mustaribiz. Bu tür faaliyetler daha sıklıkla yapılabilirse, fuar alanı biraz daha genişletebilirse, daha çok yazar gelebilir ve çeşitlilik artarsa daha çok memnun oluruz. Onun için yetkililerin bu konuda desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Işık
“Hem halkımız hem de öğrencilerimiz için çok önemli bir etkinlik”
Fuara öğrencileriyle katılan ve kitap stantlarını dolaşarak öğrencilerine kitap tanıtımı yapan Mevlüt Işık, “7 yıldır düzenlenen kitap fuarlarının hepsine katıldım. Tabii eksik kitaplarımız, yayınlarımız olmasına rağmen yine de hem halkımız için hem de öğrencilerimiz için gerçekten çok önemli bir etkinlik. Kültür adına, eğitim adına, edebiyat adına halkımız buradan yararlanıyorsa bu bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
“Batman'da bilgi birikimi oluşmasına yardım ediyor”
Kitap fuarının Batman’da bilgi birikiminin gelişmesine katkı yaptığını ve gençler için faydalı bir etkinlik olduğunu söyleyen Bülent Korcan isimli vatandaş, “Fuarı ilimiz gençleri açısından faydalı buluyorum. Özellikle eğitim gören gençlerimize çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kitap fuarının Batman'da bir bilgi birikimi oluşturacağını, buna katkı vereceğini düşünüyorum. Zihinsel ve fikirsel anlamda çocuklar için, gençler için geliştirici olacağını düşünüyorum. Teknoloji ve internet ortamının zararlı ve zaman öldürücü etkilerinden kurtulabilmek, kitaba dönmek için fuarın faydalı olacağını düşünüyorum. Pakistanlı Malala Yusufzay'ın bir sözü var: Bir kitap, bir kalem, bir defter, bir öğretmen, bir öğrenci dünyayı değiştirebilir diye. Ben de böyle düşünüyorum” diye konuştu.
MUSTAFA KAYNAK